Årets bil i Skottland

MOTOR

Nya Volvo S60 vann det prestigefyllda priset ”Scottish Executive Car of the Year”, vid Skottlands årliga bil-gala.

Säkerhet, körglädje och skandinavisk design gav utdelning.

Motorgalan ”Scottish Car of the Year award” arrangeras och bedöms av the Association of Scottish Motoring Writers. Klassen ”Scottish Executive Car of the Year” togs i år hem av nya Volvo S60. Juryn uppskattade Volvons distinkt skandinaviska design och de dynamiska köregenskaperna. Priset togs emot av Duncan Forrester, kommunikationschef för Volvo Car UK.

Flera nomineringar

– Det har varit en fantastisk vecka för Volvo S60, som även nominerades till European Car of the Year i slutet på veckan. Den helt nya S60:n är en viktig bil för Storbritannien – och speciellt för våra återförsäljare i Skottland som har sålt avsevärda volymer av den föregående modellen. Det finns goda tecken på att den nya bilen kommer slå sin föregångares succé, säger Duncan Forrester.

Juryn i Scottish Car of the Year award tog även hänsyn till Volvo S60:s höga säkerhet ­ bland annat med Pedestrian Detection med full autobroms. Systemet kan känna igen fotgängare och automatiskt bromsa bilen om föraren inte reagerar på varningssignalen. Både nya Volvo S60 och V60 har dessutom City Safety som standard. Systemet bromsar bilen för hinder i hastigheter under 35 km/h.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM