Nu gör nya S60 racingdebut i USA

1 av 3
MOTOR

Teamets Volvobilar vann USA:s GT-mästerskap – och tillverkarmästerskapet. Under 2011 kommer K-PAX Racing tävla med nya Volvo S60-bilar.

Ovanpå detta ska teamet expandera in i Touring Car-klassen – med två Volvo C30.

K-PAX Racing flyttar fram positionerna i den nordamerikanska racingserien SCCA Pro Racing World Challenge. Teamets Volvobilar förde Randy Pobst till en slutlig seger GT-mästerskapet – Volvo vann dessutom tillverkarmästerskapet.

Under 2011 kommer K-PAX Racing försvara sina titlar i två helt nya Volvo S60. De fyrhjulsdrivna, specialtrimmade bilarna kommer göra sin tävlingspremiär på Miller Motorsports Park i Tooele Utah, i slutet av april. Säsongen 2011 inleds med två lopp i St. Petersburg i Florida, men det blir först under mästerskapets fjärde tävling som K-PAX kör de nya S60-bilarna.

– Under de första tre tävlingarna kommer vi köra med den karossdesign som tog oss till förra årets mästerskap. Jag tror att fansen kommer vara mycket imponerade när de väl får se de nya bilarna, säger Jim Haughey, ägare av K-PAX Racing till Swedespeed.com.

S60 2,5T AWD

Sedan 2009 har teamet tävlat med två Volvo S60 2,5T AWD, av den gamla karosstypen, specialbyggda med stöd från Volvo Cars of North America. Med framgångarna i ryggen satsar K-PAX rejält. Nyligen har Jim Haughey meddelat att teamet ska expandera in i Touring Car-klassen, med två Volvo C30 – samma modell som Svenska Volvo Polestar har haft stora framgångar med i STCC.

– Vissa kan se det som ett udda val, men Volvo C30-bilar är perfekta för att tävla med i Touring-klassen. C30:n är en framhjulsdriven tvådörrars hatchback, med en femcylindrig turboladdad motor. Den är relativt aerodynamisk och utgör en perfekt plattform för att tävla med i Touring Car-klassen, säger Jim Haughey till 9News.com.

Har dominerat klassen

Vilka förarna blir i de nya bilarna är ännu oklart, men teamet siktar på samma framgångar som i GT-serien. Volvobilarna har lyckats dominera klassen där den tillåtna motorstyrkan mellan 425 och 525 hk – och det övriga startfältet utgörs av Dodge Viper, Chervrolet Corvette och Porsche.

– KPAX-Racings Volvo S60-bilar överraskade många människor genom att vinna GT-mästerskapet förra året. Jag tror att en titel i Touring Car-serien 2011 med en C30 är en högst realistisk målsättning, säger Geno Effler, informationsdirektör för Volvo Cars of North America till 9News.com.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM