Volvos framtidsprofil – fokus på föraren

MOTOR

Av tradition inleds Los Angeles Motor Show av en pressfrukost som arrangeras av Motor Press Guild.

På onsdagens pressfrukost höll Volvo Personvagnars VD tal. Stefan Jacoby koncentrerade sig på varumärkets utveckling och Volvos framtid i USA.

– Från och med nu ska vi bli snabbare, bättre och smartare. Vi ska se till att våra nya idéer kommer ut till bilköparna snabbare. Inriktningen framöver blir mer förarorienterad och vi ska skilja oss från mängden genom att ge köparna en distinkt, individualistisk bilupplevelse. Det handlar inte om att kopiera konkurrenterna, utan om att mejsla ut vår egen skandinaviska profil, säger Stefan Jacoby.

Skandinavisk design och kvalitet, säkerhet i världsklass och banbrytande initiativ på miljöområdet blir även i framtiden viktiga hörnpelare.

Kompromisslösa elbilar

- Vår hårdsatsning på minskade koldioxidutsläpp är ett bra exempel. Allt fler bilköpare frågar efter bränslesnåla motorer, alternativa bränslen och elbilar. Men de vill inte kompromissa med känslan att äga en förstklassig bil. Varför skulle de göra det? Vi ska ge dem miljöeffektiva bilar med samma höga kör- och ägarupplevelse som Volvobilar med traditionella drivlinor, säger Stefan Jacoby.

Volvo Personvagnar börjar leverera de första exemplaren av Volvo C30 DRIVe Electric nästa år. Bland annat kommer en testflotta att rulla i Kalifornien på USA:s västkust.

– Vi kommer att jobba hårt på att vinna över allt fler prestigebilsköpare under de närmaste åren, både i USA och hemma i Skandinavien. Det handlar både om nya, attraktiva bilmodeller och om nöjdare kunder. "Nya" Volvo Personvagnar ska bli en annorlunda prestigebilstillverkare på en bilmarknad i snabb förändring, säger Stefan Jacoby.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM