Värm upp din bil i förväg – med ett sms

MOTOR

En av vinterns våndor är den första morgonstunden i en iskall bil. Med ”Volvo parking heater” kan du värma upp bilen i förväg med ett sms.

Ställ ett klockslag eller sätt igång kupévärmaren medan du äter frukost.

Många tidsinställer sin kupévärmare manuellt, så att man kan börja dagen i en varm bil – men vad gör man när man inte kan förutse vilket klockslag man kommer kliva in bakom ratten?

På Volvobilar från och med modellår 2011 kan du starta kupévärmaren var du än befinner dig – hemma, på jobbet, eller till och med från skidliften. Vad som krävs är att din bil är utrustad från fabriken med tillvalet Volvo parking heater – samt att du har mottagning på GSM-nätverk.

Java-applikation eller sms

Då kan du antingen aktivera kupévärmaren med Volvos Java-applikation. Via det grafiska användargränssnittet kan du direkt starta eller stänga av kupévärmaren genom att bara trycka på "On" eller "Off". Alternativt så kan du ställa in en timer för när du vill att bilens kupé ska bli varm – resten sköts av applikationen, Volvo On Call och bilens kupévärmarsystem.

Om du inte har en mobiltelefon som stöder Java så kan du istället skicka ett sms till bilen för att ställa timern eller direkt slå på/av kupévärmaren.

Här kan du läsa mer om hur det funkar med Volvos applikation samt hur man skickar ett sms för att aktivera kupévärmaren. Tänk dock på var bilen står parkerad eftersom värmaren avger avgaser.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM