Här är Finlands bästa vinterbil

MOTOR

”Volvo S60 är en bra vinterbil”. Så löd slutsummeringen då den finska tidningen Tekniikan Maailma presenterade vinnarbilen under sin stora vintertest, som arrangerats årligen sedan början av 1980-talet. Volvon får fulla fem stjärnor i testet.

Tekniikan Maailma valde 19 av fjolårets viktigaste nya bilar till årets test. Volvo S60 D3 vann testet före BMW 520dA Touring och Audi A1 1,6TDI.

Den finska tidningen ger Volvo S60 speciellt beröm för egenskaperna vid landsvägskörning vintertid, motorvärmaren och för ljus och sikt. Dessa egenskaper ger fulla tio poäng, men också styregenskaperna och kontroll, framkomligheten, utsläppen i kyla och de eldrivna värmeaggregaten ligger på en mycket hög nivå.

Så här skriver TM:

"Volvo S60 är en bra vinterbil. Det märks redan under de första kalla mornarna, för när det gäller att få bilen varm har det inte gjorts några som helst kompromisser. Inte heller mörkret stör, för ljusen är i skick. Och det bästa; det förorsakar inga som helst problem att komma ut på väg. Bilen är robust och den låter sig styras precist efter förarens önskningar", skriver Tekniikan Maailma.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM