LeoVegas förvärvar speltillverkare

Av Robin Javerud
Publicerad 12/05/2023
LeoVegas förvärvar speltillverkare

LeoVegas Group har nyligen ingått ett avtal via sitt bolag LeoVentures att förvärva en majoritetsandel av Push Gaming, speltillverkaren som ligger bakom flera prisbelönta spel. 

Push Gaming tillhör en av de största

Push Gaming ligger bakom flera prisbelönta spel på marknaden och finns idag hos över 200 casinon världen över. Bland deras populäraste spel återfinns Jammin’ Jars, Big Bamboo och Wild Swarm. 

Push Gaming har länge visat en intention på att sälja sin verksamhet och nu står det klart. LeoVegas var dock inte de enda intressenterna utan även Light and Wonder (förre detta SG Digital) ska ha funnits med i diskussionerna. 

LeoVegas fortsätter sin expansionsresa

Under förra året förvärvades LeoVegas av det amerikanska bolaget MGM Resorts i en av de största affärerna någonsin, ett uppköp som landade på €575 miljoner. 

LeoVegas har även sedan tidigare förvärvat speltillverkaren Blue Guru Games och nu har man alltså tagit sitt nästa steg i sin expansionsresa när man förvärvat majoritetsandelen i Push Gaming. 

Gustaf Hagman, VD på LeoVegas Group har uttryckt sin glädje i ett pressmeddelande:

Jag är glad över att kunna välkomna Push Gaming till familjen! Ledningen har gjort en fenomenal resa genom att utveckla ett litet startup-bolag till att bli en branschledare. Push Gaming har ett imponerande track record, egen teknologi och fantastiska immateriella rättigheter som säkerställer att kunder fortsatt kommer ha tillgång till den allra bästa underhållningen”.

Push Gaming kommer drivas självständigt

Push Gamings egenskaper kommer att förstärka koncernes möjligheter att fortsätta skapa nya spel och därmed få en fortsatt tillväxt. 

LeoVegas Group har tydliggjort att Push Gaming kommer fortsätta drivas självständigt och bolagets över 100 anställda kommer att fortsätta. I ledningsgruppen kommer även medgrundarna Winston Lee och James Marshall agera operativ chef och VD. 

James Marshall har även han uttryckt sin belåtenhet för uppköpet: 

Jag är väldigt stolt över vad vi lyckats åstadkomma och den här affären är ett kvitto på det hårda arbete som vi har lagt ned. Vi har gått från att vara ett startup-bolag till att bli en av de ledande leverantörerna, med några av de mest kända spelen i branschen. Vi har ambitiösa planer och kan nu boosta vår tillväxt tillsammans med LeoVegas och MGM. Vi ser fram emot att skala-upp våra spelutvecklingsmöjligheter, ta oss an nya marknader och ta våra produkter till nya nivåer”.

Vem är Push Gaming? 

Push Gaming grundades 2010 och hade som mål att få landbaserade spelleverantörer att sikta in sig på onlinemiljön. År 2015 blev bolaget istället en spelutvecklare och hade som syfte att skapa slots på nätet. Idag har man en egen distributionsplattform och har skapat flera populära spel på marknaden.

Fler nyheter