Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

TV-tider Lottning Champions League

Champions Legaues gruppspel är färdigspelat och det är dags för slutspel i den ärofyllda turneringen. Gruppettorna kommer att ställas mot grupptvåorna och precis som tidigare kan ett lag från samma grupp eller land inte spela i en 8-delsfinal.

Lottningen sker den 16 december och givetvis kommer vi kika närmare på TV-tiderna för den spännande lottningen. Vi lär få se en och annan stormatch framför oss då lag som Real Madrid, Tottenham och Atl Madrid slutade 2:a i sina grupper.

När lottas åttondelsfinalerna i Champions League?

Åttondelsfinalerna i Champions League 2019/20 lottas den 16 december kl. 12:00. I vanlig ordning kan man följa lottningen direkt på UEFA.com samt Viaplay eller Viasat Premium. 

Nedan finner du hela lottningen för Champions Leagues 8-delsfinaler: 

Borussia Dortmund – Paris SG

Real Madrid – Manchester City

Atalanta – Valencia

Atl Madrid – Liverpool

Chelsea – Bayern Munchen

Lyon - Juventus

Tottenham – Leipzig

Napoli – Barcelona

Så funkar lottningen i Champions League

När det kommer till lottningen av 8-delsfinaler i Champions League så spelar gruppettorna mot grupptvåorna. Dock kan man ej möta lagen från samma grupp eller nation i en 8-delsfinal. Matcherna spelas över två matcher med hemma- och bortamöte där bäst resultat över två matcher avgör vem som går vidare.

Slutar matcherna med samma marginals skillnad avgör därefter vem som gjort flest bortamål. Är resultatet fortfarande samma spelar man förlängning 2x15 min innan straffar får skilja lagen åt. 

Första mötet Champions League 8-delsfinal:

18-19 & 25-26 februari 2020

Andra mötet Champions League 8-delsfinal:

10-11 & 17-18 mars 2020

Odds: Vem vinner Champions League 2019/20?

Vilket lag kommer vinna Champions League 2019/20? Kan favoriten Manchester City vinna turneringen eller kommer vi få se någon utmanare gå hela vägen? Se vinnaroddsen på Champions League från Snabbare och Unibet Sport nedan: 

Lag Snabbare Sport Unibet Sport
Manchester City 3.75 4.25
Barcelona 7.00 7.00
Liverpool 7.00 6.00
PSG 8.00 8.00
Bayern München 9.00 9.00
Juventus 13.0 14.0
Real Madrid 17.0 14.0
Tottenham 23.0 26.0
Atletico Madrid 26.0 26.0
Chelsea 34.0 31.0
Napoli 34.0 41.0
Dortmund 41.0 46.0
Leipzig 41.0 51.0
Valencia 101.0 61.0
Atalanta 101.0 81.0
Lyon 101.0 101.0

Gruppettor & grupptvåor i Champions League

Lagen som vunnit respektive kommit tvåa i sina grupper i Champions League står klart. Detta innebär att lagen som kommer spela åttondelsfinal är följande: 

Gruppettor:

PSG, Frankrike

Frankrikes mest överlägsna lag slutade före Real Madrid och tog hem gruppsegern. Med sylvass offensiv med spelare som Icardi, Mbappe, Neymar och Cavani är man svårstoppade. Frågan är om man lyckas komma längre än en kvartsfinal i årets tuffa Champions League?

Bayern München, Tyskland

Bayern Munchen har haft det tungt i ligan och placerar sig på en sjundeplats efter 14 spelade omgångar. I Champions League gick det dock bättre då man vann samtliga matcher och slutade före tvåan Tottenham. Frågan är om man kan forsätta den fina trenden i turneringen och vinna Champions League 2019/20?

Manchester City, England

Manchester City har varit lite upp och ner under säsongen, men levererat bra i Champions League. Man vann gruppen i överlägsen stil där Atalanta blev det andra laget att ta sig vidare. Om De Bruyne, Sterling med flera kan leda laget till nya frangångar återstår att se, 

Juventus, Italien

Juventus som under många år varit överlägsna i Serie A har fått en utmanare i Inter, ett Inter som misslyckades att ta sig vidare i Champions League. Oavsett så har Juve på senare år tagit sig allt närmare att vinna Champions League men misslyckats, kanske kan det vara dags i år? Juventus slutade före Atl Madrid i sin grupp. 

Barcelona, Spanien

Barcelona var klar gruppetta inför sista omgången men lyckades besegra Inter vilket gjorde att man fick Dortmund med sig vidare till slutspelet. Barcelona har helt klart ett lag som kan utmana om titeln, men frågan är om man är tillräckligt starka överlag? 

Valencia, Spanien

En lite överraskning var att Valencia vann grupp H före Chelsea och Ajax. Valencia är en av grupptvåornas favoritmotståndare då man tillhör en av de sämre gruppvinnarna. Kanske kan man fortsätta överraska och ta sig vidare till åtminstone en kvartsfinal? Chelsea slutade 2:a i gruppen. 

RB Leipzig, Tyskland

Leipzig har gått bra både i ligaspelet som Champions League. Man har sett stabila ut och även Emil Forsberg har återigen hittar formen. Leipzig kan mycket väl överraska i Champions League och ta sig hyfsat långt i turneringen. Tillsammans med Leipzig lyckades Lyon ta sig vidare till 8-delsfinal. 

Liverpool, England

Fjolårets mästare Liverpool vann sin grupp trots ett kryss och en förlust mot Napoli som slutade 2:a gruppen. Liverpool har helt klart lag till att återigen vinna turneringen men kommer med största sannolikhet lägga störst fokus på ligaspelet. 

Grupptvåor:

Real Madrid, Spanien

Det känns som Real Madrid varit inne i en formsvacka i två år, men trots det ligger man 2:a i La liga med samma poäng som Barcelona och lyckades ta sig vidare till 8-delsfinal i Champions League. Real Madrid är en av de bästa grupptvåorna och blir en mardrömsmotståndare för en gruppetta.

Tottenham, England

Tottenham lyckades inte slå Bayern Munchen och fick nöja sig med en andraplats i gruppspelet. Förra året tog man sig hela vägen till final, men att man gör om det även i år blir tufft. Oavsett undviker gruppettorna gärna Tottenham i åttondelsfinalen.

Napoli, Italien

Napoli med Carlo Anchelotti i gruppspelet gjorde bra ifrån sig, men i ligan har det gått sämre. Detta fick också Napoli att sparka sin tränare som är en mästare i denna turnering. Gattuso sitter numer på tränarbänken och frågan är om han är kvar när man tar sig an en gruppetta i Champions Leagues 8-delsfinal?

Chelsea, England

Chelsea är väldigt mycket upp och ner. I vinter kommer man troligtvis värva in en och annan spelare och för gruppettorna blir det tufft även om Chelsea inte är den bästa grupptvåan. Att man tar sig längre än en 8-delsfinal återstår att se.

Lyon, Frankrike 

Lyon gick vidare till slutspelet tack vare en upphämtning från 0-2 till 2-2 mot Leipzig i den sista omgången. Att man tar sig längre än en åttondelsfinal känns väldigt tveksamt, men vem vet?

Dortmund, Tyskland

Dortmund blir inget roligt motstånd för någon av gruppettorna. Denna tyska gigant kan slå alla lag en bra dag och kan säkerligen förlora mot samtliga lag en dålig dag. I år går nog Dortmund som längst till en kvartsfinal.

Atalanta, Italien

För första gången spelar man i Champions League och vilken lycklig avslutning det blev. Gruppspelet inleddes uselt, men efter en oavgjort mot Man City och vinster mot Dinamot Z och Sjachtar Donetsk lyckades man ta andraplatsen och nå åttondelsfinal. Frågan är om man kan fortsätta överraska och nå en kvartsfinal eller om framgångssagan slutar med en 8-delsfinal? 

Atletico Madrid, Spanien

Atletico Madrid slutade bakom Juventus och tog sig vidare för Bayern Leverkusen. Atl Madrid är ett lag som är svårspelat, men man har också haft problem framåt under året. I dubbelmöten är man riktigt bra och kanske lyckas man nå längre än en åttondelsfinal.

Lagens ranking i Champions League

Vilka lag har bäst ranking i Champions League? Här nedan följer rankingen för lagen i Champions Leagues slutspel:

1. Real Madrid 
2. FC Barcelona
3. FC Bayern München
4. Atlético Madrid
5. Juventus
6. Manchester City
7. Paris SG
8. Liverpool FC
12. Tottenham Hotspur
13. Chelsea FC
14. Borussia Dortmund
18. Napoli 
19. Lyon
28. Valencia CF
43. RB Leipzig
69. Atalanta