Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

TV-tider Lottning Champions League

Champions Legaues gruppspel är färdigspelat och det är dags för slutspel i den ärofyllda turneringen. Gruppettorna kommer att ställas mot grupptvåorna och precis som tidigare kan ett lag från samma grupp eller land inte spela i en 8-delsfinal.

Lottningen sker den 14 december och givetvis kommer vi kika närmare på TV-tiderna för den spännande lottningen. Vi lär få se en och annan stormatch framför oss då lag som Barcelona och Atletico Madrid slutade 2:a i sina grupper.

När lottas åttondelsfinalerna i Champions League?

Åttondelsfinalerna i Champions League 2020/21 lottas den 14 december kl. 12:00. I vanlig ordning kan man följa lottningen direkt på UEFA.com samt Viaplay eller Viasat Premium. 

Nedan kommer vi presentera hela lottningen för Champions Leagues 8-delsfinaler: 

B. Mönchengladbach – Manchester City

Lazio – Bayern Munchen

Atletico Madrid – Chelsea

Leipzig – Liverpool

Porto – Juventus

FC Barcelona – Paris SG

Atalanta – Real Madrid 

Sevilla – Dortmund

Odds på samtliga Champions League-matcher och vilket av lagen som tar sig vidare hittar du hos Unibet. 


Unibet Sport

100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel

| regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten.

Så funkar lottningen i Champions League

När det kommer till lottningen av 8-delsfinaler i Champions League så spelar gruppettorna mot grupptvåorna. Dock kan man ej möta lagen från samma grupp eller nation i en 8-delsfinal. Matcherna spelas över två matcher med hemma- och bortamöte där bäst resultat över två matcher avgör vem som går vidare.

Slutar matcherna med samma marginals skillnad avgör därefter vem som gjort flest bortamål. Är resultatet fortfarande samma spelar man förlängning 2x15 min innan straffar får skilja lagen åt. 

Första mötet Champions League 8-delsfinal:

16-17 & 23-24 februari 2020

Andra mötet Champions League 8-delsfinal:

9-10 & 16-17 mars 2020

Odds: Vem vinner Champions League 2020/21?

Vilket lag kommer vinna Champions League 2020/21? Kan favoriten Manchester City vinna turneringen eller kommer vi få se någon utmanare gå hela vägen? Se vinnaroddsen på Champions League från Snabbare och Unibet Sport nedan: 

Lag
Snabbare Sport
Unibet Sport
Bayern München 3.75 3.75
Manchester City 5.00 5.50
Liverpool 7.00 7.00
PSG 10.0 10.0
Juventus 15.0 16.0
Chelsea 15.0 16.0
Barcelona 17.0 18.0
Real Madrid 17.0 18.0
Atletico Madrid 21.0 26.0
Dortmund 21.0 18.0
Atalanta 31.0 41.0
Leipzig 34.0 36.0
Sevilla 41.0 51.0
Lazio 81.0 46.0
B. M'gladbach 101.0 101.0
Porto 126.0 126.0

Champions League odds uppd. 10 december

Gruppettor & grupptvåor i Champions League

Lagen som vunnit respektive kommit tvåa i sina grupper i Champions League står klart. Detta innebär att lagen som kommer spela åttondelsfinal är följande: 

Gruppettor:

Bayern München, Tyskland, Grupp A

Fjolårets mästare Bayern Munchen ångar på och vann grupp A tämligen enkelt. Även i bundesliga ligger man i topp och mycket talar för att man kommer gå väldigt långt i årets upplaga av Champions League. 

Real Madrid, Spanien, Grupp B

Inför sista omgången var grupp B helt öppen. Real Madrid lyckades dock slå B.Mönchengladbach och tog därmed förstaplatsen i gruppen. Real Madrid har varit lite upp och ner under säsongen och det krävs en hel del förbättring om man ska gå långt i turneringen.

Manchester City, England, Grupp C

Manchester City har varit lite upp och ner under säsongen, men levererat bra i Champions League. Man vann gruppen i överlägsen stil där Porto blev det andra laget att ta sig vidare. Om De Bruyne, Sterling med flera kan leda laget till nya frangångar återstår att se.

Liverpool, England, Grupp D

Fjolårets mästare Liverpool vann sin grupp trots en förlust hemma mot Atalanta som slutade 2:a gruppen. Liverpool har helt klart lag till att återigen vinna turneringen men frågan är om man kan nå hela vägen fram?

Chelsea, England, Grupp E

Chelsea verkar ha hittat en stabilitet i truppen. På senaste har man gått som tåget i ligaspelet och inför den sista gruppspelsmatchen kunde man vila en del spelare och ändå säkra förstaplatsen i gruppen. Att Chelsea detta år skulle gå hela vägen i Champions League har jag svårt att se, men på sikt är man verkligen ett lag att räkna med.

Dortmund, Tyskland, Grupp F

Dortmund vann grupp F trots att man förlorade och kryssade mot tvåan Lazio. Dortmund är ett lag som kan slå alla lag, men också förlora mot alla lag. Det blir nog svårt för den tyska jätten att gå längre än en kvartsfinal i årets upplaga av Champions League. 

Juventus, Italien, Grupp G

Juventus som varit lite upp och ner under säsongen gästade Barcelona och behövde vinna med ett bättre resultat än 2-0 pga inbördes möte. Man lyckades vinna matchen med 3-0 och vann därmed gruppen. Kanske kan det vara en nytändning för Juventus som inte tuffat på som vanligt i ligaspelet. 

PSG, Frankrike, Grupp H

Efter en rasistskandla blev PSG:s sista match i gruppen avbruten, men kunde återupptas dagen efter. PSG visade upp sina kvaliteter och vann med 5-1 när man samtidigt säkrade förstaplatsen i gruppen. PSG har ett spännande lag och frågan är om Mbappe och Neymar kan leda PSG hela vägen till en Champions Legue-final?

Grupptvåor:

Atletico Madrid, Spanien, Grupp A

Inför den sista omgången gäsade Atl Madrid Salzburg där man behövde få med sig minst ett oavgjort resultat. Atl Madrid vann med 2-0 och tog sig därmed vidare till slutspelet. I ligaspelet har Atletico ångat på och har en stor chans att ta hem ligan, frågan är om man kan gå hela vägen i CL? 

Mönchengladbach, Tyskland, Grupp B

Mönchengladbach behövde oavgjort för att säkra sin slutspelsplats, något man inte lyckades med. Men turen fanns hos tyskarna då Inter kryssade mot Shaktar vilket gjorde att Mönchengladbach till slut hamna på en andraplats. Tyskarna har överraskat, men det ska mycket till att man når längre än en 8-delsfinal. 

FC Porto, Portugal, Grupp C

FC Porto gjorde vad man behövde för att ta sig vidare till slutspelet. Det ska dock mycket till om man ska ta sig längre än en åttondelsfinal i CL 2020/2021.

Atalanta, Italien Grupp D

Inför den sista gruppspelsmatchen tog Ajax emot Atalanta hemma. Atalanta behövde spela minst oavgjort för att ta sig vidare och man lyckades vinna matchen med 1-0. Överlag har det gått lite knackigt för Atalanta i ligaspelet, men man är bra på att överraska. Det är inte omöjligt att Atalanta även tar sig förbi en 8-delsfinal. 

Sevilla, Spanien, Grupp E

Sevilla slutade en poäng bakom gruppvinnaren Chelsea och får därmed nöja sig med en andraplats i grupp E. I ligaspelet har det denna säsong varit lite upp och ner, vilket det varit för de flesta lag i Spanien. Sevilla behöver ha en bra lottning om man ska ta sig vidare till en kvartsfinal i Champions League 2020/2021.

Lazio, Italien, Grupp F

Lazio vann och kryssade mot Dortmund, men tappade istället poäng mot Club Brugge och Zenit vilket gjorde att man fick nöja sig med en andraplats i gruppen. Lazio är ett lag som blandar och ger, med det ska mycket till för att man ska ta sig långt i Champions League denna säsong. 

Barcelona, Spanien, Grupp G

Barcelona har gått riktigt uselt i ligan, men desto bättre i Champions League. Man hade fem raka segrar och det räckte att förlora med 2-0 eller mindre i den sista omgången för att behålla sin förstaplats. Juventus som stod för motståndet vann dock med 3-0 vilket gör att Barcelona kan få en oerhört tuff lottning redan i Champions Leagues 8-delsfinal. 

RB Leipzig, Tyskland, Grupp H

RB Leipzig spelade mot Manchester United i den sista gruppspelsmatchen där vinnaren skulle ta sig vidare till slutspel. Leipzig gick tidigt upp i en 2-0 ledning och det var uppförsbacke för United. Matchen slutade 3-2 och man tog sig därmed vidare till slutspel. Leipzig har en bra trupp som säkerligen kan fortsätta överraska i Champions League. 

Viktiga Datum i Champions League 2020/2021

När lottas Champions League 2020/2021 och när spelas matcherna? Vi har kikat närmare på viktiga datum inför slutspelet i Champions League nedan:

14 december: lottning av åttondelsfinaler
16/17 och 23/24 februari: Åttondel
9/10 och 16/17 mars: Åttondel retur

19 mars: lottning kvarts- och semifinaler

6/7 april: Kvartsfinal
13/14 april: Kvartsfinal retur

27/28 april: Semifinal
4/5 maj: Semifinal retur

29 maj: Final på Atatürk-stadion i Istanbul

Lagens ranking i Champions League

Vilka lag har bäst ranking i Champions League? Här nedan följer rankingen för lagen i Champions Leagues slutspel:

1. FC Bayern München
2. FC Barcelona
3. Juventus
4. Real Madrid 
5. Atlético Madrid
6. Manchester City
7. Paris SG
9. Sevilla
10. Liverpool FC
12. Borussia Dortmund
14. Chelsea FC
16. FC Porto 
21. RB Leipzig
31. Atalanta
36. Lazio
53. B. Mönchengladbach