Dagens namn: Karl, Karla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Nya iPad-utmanaren – ”Tunnare och lättare”

Apple har länge dominerat surfplatte-marknaden med sina iPads. Men nu har det kommit en värdig utmanare. Samsungs Galaxy Tab 10.1 har blivit väl mottagen av recensenterna.

Den är faktiskt både tunnare och lättare än en Ipad 2”, skrev tidningen M3 i sin recension av surfplattan.

Samsungs nya surfplatta Galaxy Tab 10.1 är en värdig utmanare till iPad 2. Faktum är att Apple till och med försökt stoppa konkurrenten genom ett försäljningsförbud i tysk domstol.

Anledningen till att Apple ville stoppa Samsung Galaxy Tab var att de ansåg att designen påminde alltför mycket om deras egen iPad. Men försäljningsförbudet har hävts och i Norden kan du köpa surfplattan här.

Snabbt populär

Och Galaxy Tab kan bli en succé för Samsung. Redan nu har den gått om iPad i popularitet på jämförelsesajten prisjakt.nu. Surfplattan hyllas också av recensenterna. Den fick nio av tio i betyg av tidningen M3.
 

I sin recension skrev han bland annat:

”Det som skiljer den här mot andra surfplattor är smalheten och tunnheten. Den är faktiskt både tunnare och lättare än en Ipad 2, och det gör sitt till att kännas som en värdig utmanare.”

Smidig design

Galaxy Tab bygger på en Android-plattform, därför är det lite upp till användarens personliga smak vilket alternativ som är bäst, Galaxy Tab eller iPad 2. De båda surfplattornas prestanda anses vara ganska likvärdig. Däremot skriver M3 i sin recension att recensenten är mycket nöjd med Galaxy Tabs behändiga form:

”Det är dock formatet som gör det här till den kanske bästa surfplattan med Android i skrivande stund. Den är lätt att hålla och blir inte speciellt tung i längden. Detta i kombination med en riktigt bra skärm med god ljusstyrka och hög betraktningsvinkel gör att Galaxy Tab 10.1 är en ypperlig kompanjon i sängen. Eller soffan. Eller på resan.”

Köp surfplattor här.

Telenor/Bredbandsbolaget
SENASTE NYTT

Kampanj

Visa fler
Om Aftonbladet