Vad hände med klassikern Rimini?

NYHETER

Jag funderar över vad som hänt med Adriatkusten? Vart har de gamla resmålen Rimini –Riccione tagit vägen hos de svenska resebyråerna? Är havet för skitigt eller? Det var så populärt där ”förr i världen”, vad har hänt? Det var billigt och bra där.

Hej Gunnar! På 80-talet lanserades Turkiet och Grekland som chartermål. Där fanns mängder med billiga destinationer som konkurrerade med Rimini och många turister valde de nya resmålen. I slutet av samma decennium drabbades Adriatiska havet också av kraftig algblomning vilket satte i gång ett rykte om att vattnet var skitigt och antalet besökare sjönk ännu mer.

Det är några av anledningarna till att svenskarna slutade att välja Adriatiska kusten som semestermål. Efter besök i Rimini i våras kan vi dock meddela att det fortfarande är en väldigt trevlig, och hyfsat billig, stad. Är du intresserad av att åka dit går det direktflyg till Bologna. Därifrån är det enkelt att ta tåget till Rimini. Nästa sommar lanserar också Fritidsresor Cervia, Cesenatico och Milano Marittima som chartermål. Alla tre ligger i närheten av Rimini, och är aningen mindre badorter.