FN VÄDJAR: SKRIV PÅ NU

De stödjer Aftonbladets klimatkampanj

1 av 4
Måste stoppas nu Skyfall i Kina, Värmebölja i USA, Översvämning i Växjö och svält i Kenya. Klimathotet är redan verklighet.
NYHETER

Sent i går hade över 169931 svenskar skrivit under på aftonbladet.se.

För att stoppa klimatförändringarna lovar de bland annat att byta till lågenergilampor, dra ned på bilkörandet och åka mer kollektivt.

Nu engagerar sig också FN i kampanjen genom Achim Steiner, undergeneralsekretare vid FN och chef för UNEP, United Nations Environ-mental Program.

– I går möttes regeringar från hela världen i Nairobi för de årliga samtalen kring klimatkonventionen, säger Achim Steiner.

"Stödjer Aftonbladet"

– Medan samtalen pågår kan världens medborgare agera i hemmen, på vägarna och på jobbet. Så jag stödjer Aftonbladets kampanj helhjärtat och uppmanar alla i Skandinavien att ge stöd åt detta viktiga initiativ.

Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin och aftonbladet.se:s chefredaktör Kalle Jungkvist glädjer sig åt stödet.

– Det här är en global fråga och därför är vi naturligtvis nöjda med att FN uppskattar kampanjen, säger Gerdin.

"Inte förvånad"

Om de 169931 personer som skrivit under kampanjen säger han:

– Jag är glad men inte förvånad. Jag har märkt att det finns ett ökat engagemang och en ökad oro över de här frågorna. Problemen har blivit väldigt påtagliga för folk på senare tid genom olika dramatiska väderförändringar.

Kalle Jungkvist:

– Jag har aldrig märkt av ett sånt gensvar på en kampanj som den här. Det kommer en massa uppmuntrande mejl. Det här gäller ju allas vår framtid.

Läs mer:

Klimathotet är redan verklighet-med översvämningar och glaciärer som smälter. Men det är inte för sent att sätta stopp. Gå med i Aftonbladets kampanj och ge ditt löfte om att göra något. Nu gör FN-chefen Achim Steiner ett unikt utspel och ställer sig bakom Aftonbladets kampanj. Han vädjar till alla att skriva på. Över 165000 svenskar har skrivit på Aftonbladets kampanj mot klimathotet. Senast i raden är FN. – Jag stödjer helhjärtat kampanjen och uppmanar alla att ge stöd åt detta viktiga initiativ, säger Achim Steiner, undergeneralsekreterare vid FN.

Claes Petersson