”Du får ompröva dig själv, ditt liv”

Några röster från bloggvärlden om klimathotet

NYHETER

Klimatupproret har gjort avtryck i bloggvärlden.

Medan några rycker på axlarna åt det finns det många bloggare som engagerar sig.

En av dem är matskribenten Lisa Förare Winbladh, som i sin blogg Matälskaren förbinder sig att sluta flyga i onödan. ”Det är dags att ifrågasätta om vår samhällsekonomi ska grunda sig å en konstant konsumtionsökning”, skriver hon.

Bloggaren Bert Bodin i Luleå skriver i sin Ögonblick i norr att han på bara några år märkt av klimatförändringen:

”Att åka skidor i till exempel Björkliden i maj, var bara för 10-15 år sedan helt möjligt hela den månaden. För 6 år sedan bokade jag en fjälstuga över Valborgshelgen och efterföljande vecka. I mitten av den veckan tvingades liftarna stänga. Ingen snö kvar! Och det har inte blivit bättre.”

”Vad fan håller vi på med?!” undrar Hanna på bloggen Livet universum och nästan allting. Hon skriver att hon försöker dra sitt strå till stacken, men att det behövs internationella initiativ. ”Det är skrämmande att världens ledare blundar för det faktum att allt nu i detta ögonblick går käpprätt åt helvete bara för att de för tillfället tjänar mer pengar så.”

The blogger formerly known as ensamma mamman har dåligt samvete. Hon tycker att hon gör för lite för miljön, men att larmrapporterna har fått henne att vakna. ”En bidragande orsak är nog att jag har fått barn. Då blir man/jag mer medveten om hur korta tidsförhållandena är. I många fall pratar vi om djur och fiskar som kommer att utrotas under Sexåringens levnad”, skriver hon.

Läs fler inlägg

Klimathotet

Lotta Holmström