ÅSIKT

Var är logiken, Martinsson?

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
KULTUR

Åsa Linderborg har svårt att förstå hur Poirer Martinsson tänker

Det är inte lätt att finna den inre logiken i Roland Poirier Martinssons kritik mot att Sveriges radio tillåter att Sara Stenholm, programledare för Godmorgon, världen!, medverkar på Aftonbladets kultursidor, senast med en recension av George W Bushs memoarer.

Å ena sidan anser han att Stenholm brister i den saklighet som krävs av en public service-journalist när hon beskriver Bush som en kristen, nykter alkoholist (vilket Bush själv presenterar sig som). Å andra sidan anser han att hon ska berömma den före detta presidentens insatser för världsfreden och Afrikas utveckling. Med all respekt för Sara Stenholm, men Poirier Martinssons angrepp handlar egentligen inte om henne, utan om hans kärlek till Bush i kombination med hans aversioner mot Aftonbladet.

Det är i sammanhanget intressant att han inte reagerar på att en av Sr:s största profiler, Kjell Albin Abrahamson, skriver krönikor i Expressen där han frustar ut sina allt annat än objektiva åsikter om det mesta. Jag minns en text i somras, för att ta ett exempel, där den store yttrandefrihetsvännen ansåg att Che Guevara-tröjor och andra vänsterattiraljer bör förbjudas.

Den avgörande skillnaden är att Abrahamson har munnen full av politiska ställningstaganden även i radiostudion, medan Sara Stenholm varken har det i Aftonbladet eller i Sveriges radio.

Åsa Linderborg