Min sommarallergi: Mathets

avMalin Wollin

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Aftonbladets redaktion stör sig på saker

Chiapudding. Foto: Colourbox

Jag är allergisk mot kvinnor som hetsar mot hyggligt folk med sina vidriga uppfattningar om vad mat är.

Mat är mat. Mat är grillade grönsaker, ostar, pasta med olivolja och vitlök, marinerade champinjoner, rostad potatis, maffiga sallader, såser och röror.

Mat är något att längta till, att drömma om, att fira med. Om du tror att din mat ger dig lår som skaver mot varandra så spring av skiten. Straffa inte ditt korta matliv genom att stoppa i dig produkter som är skapade för att lura din hjärna.

På Vimmerby stadshotell stoppade jag in en stor sked av vad jag trodde var fet grekisk yoghurt men upptäckte försent att det var kvarg. Jag kände mig kränkt och oralt utsatt. Men nu när jag mot min vilja har smakat på alla kvinnors vita bantningssmet så kan jag konstatera att tapetklister är sexigare i gommen.

Kvarg är inte mat, kvarg är satan.

För att inte tala om chiapudding som är kvargens luftiga råttspillning till kusin (och alltid serveras i burk?)

Alla dessa uppfinningar i hälsans tecken som sedan ska posera som mat och ställas fram och störa utsikten för oss som vill njuta av goda middagar.

Banta baken bort så mycket ni vill, men sluta ljuga om vad som är gott och vad som är tortyr. Sluta ljuga er ätstörda och sluta föra över det på era döttrar.

Gå ut och var glad din jävel, ta en majskolv med smör på.

Och kan vi sluta med jordgubb och melon i salladen?

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM