Dramaten ger: Mobilsåpa

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Marie-Loiuse Ekmans Den dramatiska asylen visas nu på Dramatens hemsida

WEBB-TV En himla massa avsnitt av Marie-Loiuse Ekmans - vad ska vi kalla det, mobilsåpa? - Den dramatiska asylen, har nu börjat visas på www.dramatenplay.se.

I avsnitt ett spelar Marie Göranzon M-L Ekman som försöker övertyga Stina Ekblad att göra henne, ja, Ekman alltså, eller kanske Göranzon.

Skriven, regisserad och filmad med mobilkamera av Dramatenchefen Ekman själv, tycks bevekelsegrunden vara att skildra teaterhuset som arbetsplats. Det talas om skådespelarnas användning av sina känslor, hur dessa, trots sjukdom och frånvarande barnvakt, ständigt i alla väder möter publiken, som kommer med sina känslor.

Inget nytt när det gäller teaterkonsten alltså, tyvärr. Det är den gamla vanliga naturalismen som tydligen ska upp på scenen. Jag hoppas jag har fel.

En rad skådespelare återstår i den djungel, det zoo eller sjukhus Ekman använder som synonymer till sin arbetsplats: Johan Holmberg som Den snygga skådespelaren, eller Den charmige skådespelaren (Johan Rabaeus) och Den sammanbitna skådespelaren (Eric Stern).

Femtio avsnitt totalt, som sänds måndag, onsdag och fredag till den 19 mars 2014.

Publisert:

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.