Alla från ”Della Q” har landat i egna världar

Nu kan lyssnarna själva välja vilken de föredrar

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Den 12 april lades podcasten ”Della Q” ner med buller och bång. Ett farväl kantat av konflikter och hårda ord, både i poddstudion och i sociala medier.

Knappt tre månader senare har Anna Björklund, Moa Wallin och Bianca Meyer redan startat nya poddar, som alla tre speglar deras personligheter från när ”Della Q” var som bäst.

Det blir vasshet, intellektuell strävan och lite trams – fast nu på olika håll.

Moa Wallin stannade hos storspelaren Spotify och gav sig på konststycket att göra ett ensamprojekt om sin egen graviditet.

”Mamma Moa” påminner i stilen om Fredrik ”Geniet” Söderholms ”Hej jag heter Fredrik”, där Wallin även figurerade ibland, men istället för ett möjligt återfall blir barnets kön till en cliffhanger. Mycket dramaskapande för, tja, inte ingenting, men låt oss säga att jag inte är målgruppen.

Den är helt klart yngre.

Podden tjänar dock på att ha gäster.

Bianca Meyer bildar återigen poddpar med Jonatan Unge i nystartade ”Bianca och Jonatan gifter dig judiskt” som ges ut i samarbete med Judiska församlingen. Meyer och Unge hade tidigare den kortlivade ”Unge - Meyers lidanden”.

Men nu handlar det om relationer och egna erfarenheter som varvas med en stor portion av lyssnarnas frågor. Självklart blir det bra, avspänt och roligt med två briljanter bakom mikrofonerna, även om starten hade tjänat på en tuffare klippning.

Anna Björklund då? Själva kärnan i ”Della Q” är också den som lägger sig närmast originalproduktionen. ”Café Q” är exakt det Björklund vill göra och det hörs. Med inbjudna gäster vrider hon på begrepp som manlighet, moderskap och ondska. Varje avsnitt har sina höjdpunkter, men mötet med Ann Heberlein är säsongens mest intressanta hittills.

Det känns som att alla i gamla ”Della Q” har landat i sina egna världar, och lyssnarna får lyxen att välja den de gillar bäst.

Publisert:

LÄS VIDARE

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.