ÅSIKT

Dags att lägga ner charaden, SD

avMartin Aagård

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Redaktören erkänner att Avpixlat är ”partinära”

Mats Dagerlind, redaktör för Avpixlat.

Nu börjar det bli riktigt patetiskt.

Aftonbladet kunde redan i fjol bevisa att hatsajten Avpixlat och dess föregångare Politiskt inkorrekt alltid finansierats med hjälp av pen­g­ar från kände sverigedemokrat­en Kent Ekeroth. Men kon­sekvent har man från parti­ets håll låtsats att så inte är fallet.

I går erkände till och med Avpixlatredaktören Mats Dagerlind att sajten är ”partinära” när han i en artikel försökte försvara de antisemitiska och rent rasbio­logiska uttalanden han gjort på sistone.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen fortsatte dock att pat­e­tiskt – jag säger det igen – patetiskt, hävda att man inte vet någonting om vem som driver sajten. Till Aftonblad­ets reporter säger han: ”Vi har inget med den hemsid­an att göra”.

Lägg ner charaden nu.

Erkänn och ta ert ansvar.

Ta ert ansvar för att Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt vid ett flertal tillfällen hotat journalister till livet och att sajten konsekvent sprider anti­semitism, islamofobi och kvinnohat samt publicerar namn och bild på oskyldiga människor. Helt enkelt att sajten bidrar till att många svenskar i dag känner sig rädda och otrygga.