ÅSIKT

Drömelvan 6 – Mikael Lustig

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
KULTUR

Olof Brundin drömmer sig bort inför sommarens fotbolls-EM

Det är lätt att göra sig rolig över Lustig. Men denne, landslagets högerback, har något som är viktigare än allt annat. Nämligen en fru. Josefin Lustig.

Mikael Lustig har drygt 50 landskamper bakom sig. Han är född på Lucianatten 1986 och är numera en strålande stjärna i den skotska mästarklubben Celtic. Han utgör Sveriges försvar under EM.

Han inledde sin proffskarriär i GIF Sundsvall 2005, där blev det 81 matcher och 8 mål och värvades sedan till norska Rosenborg. Men som sagt, han har en livskamrat också. En hustru, Josefin som gärna bloggar när Mikael sparkar fotboll med de andra pojkarna.

När Mikael slår den perfekta passningen till Kim Källström på Stade de France sitter Josefin med ungarna, Lucia och Lexie, och skriver i köket hemma i Glasgow.

Därifrån driver hon sin firma för barnkläder. Hon designar ”matchande kläder för mammor och barn”. Hon är uppenbarligen duktig. Familjens libero.

Vår fotbollsstjärna då, stjärngossen på backlinjen, hur ser hans dagar som proffs ut?

”Jag vaknar, åker till träningen på Lennoxtown training centre. Där äter jag oftast lunch sen, därefter åker jag iväg och hämtar barnen från dagis vid tresnåret.

Är man gift med en riktig Fotbollsfru kan ju tankarna gå åt både det ena och andra hållet. Mikael Lustig berättar i en intervju: ”Ja, det blir såklart en del nätter borta från familjen och då får frugan ta det största ansvaret, annars fungerar det bra!”

För att vara Lustig är det kanske lätt att hålla sig för skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM