ÅSIKT

Konjak och konferens - because I'm worth it

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
KULTUR

Dagens sommarpratare: Växtkraftsminister Annie Blaadh.

Jag tror på människan. Därför har vi inom regeringen sagt att de arbetslösa, unga och de icke-estetiska svenskarna ska få gå på lydnadskurs i Brukshundsklubbens regi för att kunna rastas om dagarna. Det ökar tillväxten och framtidstron om jobb skapas med att gå ut med dessa människor varje dag för att modernisera Sverige. 

Viva la vida , Coldplay

Jag förstår att många människor kanske känner rädsla för det främmande, att exempelvis caremavårdas på ålderns höst. Det är tråkigt att människors fördomar får spela in. Bolag som kanske inte är svenska alla gånger. Därför startar vi inom regeringen debatten genom en kampanj som handlar om Cayman- och Jerseyöarna, att det är vanliga människor som du och jag, med kanske lite annorlunda dyrare vanor, men att de ska vara välkomna hit som alla andra och berikas av mångfalden.

Deadringer of love, Meatloaf

Det är naturligtvis fel att skattebetalarna står för notan, som vi har sagt, när vi testar exklusiv konjak som lagrats sju år i magen på en långhårig fransk get. Men det gäller att ha modet att bryta gamla tankemönster och exempelvis ha kompetenskonferens för att öka kompetensen att hålla konferens, med exempelvis havsutsikt och ett specialbeställt vulkanutbrott eftersom stadshotellet i Surte inte kan erbjuda något plusvärde förutom trådlöst och delicatobollar till fikat. Vi har satsat 275 000 exklusive moms på en omvärldsanalytiker som powerpoint-förklarade i hologramformat att om Sverige ska fortsätta spela roll som tillväxtnation måste vi få kräkas i näverkusar av designat ursamiskt hantverk efter niorätters och cocktailbricka med äkta glaciäris för att våra medarbetare ska få känna att de är värdefulla och gör ett bra jobb.

Kung i baren, Magnus Uggla

Det var min pappa som alltid uppmuntrade mig och sa de oförglömliga orden – Men herregud unge, vad står du här för!? Det lärde mig att alltid stå för den jag är. Det har varit tufft men managementboken Because I’m worth it, som handlar om hur man mörkar spritnotor i offentlig verksamhet och samtidigt behåller känslan att man är värd 155 000 i månaden, har betytt oerhört mycket för mig och företagsklimatet som nu hotas av förstöring. Varje höjning av skatteuttaget betyder ökat klimathot och jag har ett ansvar både som politiker och människa.  Så alla ni där ute, kända som okända, tack och glöm inte hur viktigt det är att vi alla, för våra barns skull, bidrar till att kämpa för näringslivsklimatet. Och glöm inte att fast ett fåtal inte äger hela jordklotet i dag så finns det fortfarande tid att privatisera det från våra barn och barnbarn.

We are the world, Michael Jackson