ÅSIKT

Mig skrämmer ingen

Vänstern väljer när hatet är godkänt

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
Åsa Linderborg och Fredrik Segerfeldt.
KULTUR

Åsiktsregistrering är ett begrepp som används om stater som kontrollerar sina medborgare och för tankarna åt det samhällssystem som Åsa Linderborg och många forskare förespråkar.

Men som Linderborg påpekar i sitt angrepp på mig är jag en liberal, frilansande skribent. Som sådan gör man ibland research. Och när jag nu skriver en artikelserie om ”den fina vänstern” för tidningen Smedjan så bad jag om tips på personer som stöttat eller stöttar våldsbejakande extremism, något jag sedan måste bekräfta själv.
En fråga till mina Facebook-vänner föranleder en chef på Nordens största tidning att gå till personangrepp, en riksdagsledamot att anklaga mig för att förbereda fascistiska utrensningar och en doktorand att påstå jag är ”en del av den nazistiska kampen” som ”förbereder en lynchmobb”. Tycker ni inte själva någonstans att det är en reaktion bortom rimliga proportioner? Vad ska ni ens säga om själva artikeln när den publiceras?

Reaktionerna är ganska lika de man får när man granskar de bruna, fast då kommer anklagelserna och förolämpningarna från offentlighetens träskmarker. Det är denna skillnad min artikelserie belyser, den status våldsvänstern och dess apologeter har, de arenor de har tillgång till och den makt de har. Texterna handlar inte om att ge det ena hatet mer makt, utan det andra mindre.
Jag har blivit misshandlad och dödshotad av nazister, har organiserat antinazismdemonstrationer, är medgrundare till en organisation för fri invandring och har skrivit två böcker på temat.
Jag har även vid ett flertal gånger blivit dödshotad av vänstern. Men jag lovar, ni kommer inte att lyckas. Mig skrämmer ingen.

Fredrik Segerfeldt

ARTIKELN HANDLAR OM