ÅSIKT

Fredagsmys med Conny Mejsel

KULTUR

Videopremiär på Aftonbladet Kultur

Göteborgaren som snusar och sveper bärs har gått från femtonsekunders-klipp på Instagram till att bli en etablerad röst i sociala medier. Eric Kalseth, med alias Conny Mejsel, är 31 år och bor i Gamlestan, Göteborg. Med premiär idag kommer Conny Mejsel dela sina fredags-filmer på Aftonbladet Kultur, där han kommenterar aktuella politiska ämnen. Först ut: en uppmaning till polisen att sluta med platsarmband på festivaler, och ta tag i de riktiga problemen istället.

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Ett ögonblick... Conny Mejsel

Du är professionell wrestlare, där arbetet innebär att gå in i en karaktär. Precis som jag föreställer mig att Conny Mejsel är en karaktär.

- Conny Mejsel är en karaktär, med alla bra sidor av mig. Volymen är uppskruvad till max. Men wrestlingen är jag pensionerad från sen februari. Nu jobbar jag på ett bryggeri och tillverkar lädergrejer, jag gör det som känns ball.

Det var du som tårtade kungen i Varberg 2001. Många av dina filmer behandlar en misstro mot etablissemanget. Finns det nån likhet mellan dig och högertrollen som du så starkt tar avstånd ifrån?

- Ja… så är det säkert. En människa som tjänar massa pengar på att prata och skriva sitt namn på papper, är inte pålitlig enligt mig. I Sverige kan man göra karriär som politiker. Då är man inte intresserad av det allmänna bästa, utan sitt eget bästa. Jag tycker att det borde vara olagligt att vara politiker på livstid. Man kan bli folkvald i fyra år, men sen ska man vara tvungen att rätta sig i ledet på arbetsförmedlingen och skaffa ett riktigt jobb.

Du ser inte politik som ett arbete?

- Näej. De jobbar säkert svinhårt, men med tanke på hur vanligt folk måste kämpa med att hämta på dagis och få allt att gå ihop, så har aldrig en riksdagspolitiker samma typ av bekymmer som en lagerarbetare.

Den som är separerad från vanligt folk kan inte förstå deras situation?

- Precis. De åker ut till förorten en gång i halvåret och gullar lite. Visst, det är väl härligt men vad fan förändrar det?

Tjänar du pengar på dina filmer?

- Inte ett öre. Det har i och för sig blivit ett uppsving med lädergrejerna. Lite fler som vill köpa plånböcker och väskor. Men det här handlar bara om att sprida kärlek eller jävlas med folk. Helst både och.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Sol och … får man säga två? Solsken och en flong ny Harley.

ARTIKELN HANDLAR OM