ÅSIKT

Incitament för Chilò

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
KULTUR

Förra kulturministern Cecilia Stegö Chilò blev av med jobbet efter tio dagar och måste självklart få hjälp av samhället. Arbetslöshetsersättning, alltså. Några 1,2 miljoner kronor kan det dock inte bli tal om.

Också för Stegö bör det räcka med den nya regeringens sänkta maxbelopp: en stabil låglön på 680 kr om dagen i 100 dagar, sedan mindre och ännu mindre. Ungefär en sjättedel jämfört med nu.

Magert, men ett nödvändigt incitament för att Stegö Chilò ska försöka skaffa sig ett nytt jobb - och därmed undvika det utanförskap som, enligt hennes partiledare, drabbar fattiga människor om de inte görs ännu fattigare och därmed skärper sig, tar sig samman samt i kragen.

Lycka till, Cissi!

...lugnt på finansen

Något lycka till behöver inte nye finansministern Anders Borg: han småljög litet lagom om sin svarta arbetskraft för att sedan, när mediepubliken och journalisterna hade tröttnat på hela svartskiten (och morgontidningarna börjat ångra sin hemska drevjournalistik), tala om sanningen (?): han har betalat för mer svartjobb och dessutom utnyttjat en polsk kvinna utan arbetstillstånd.

Vem orkar bry sig längre?

Två kvinnor har fått kicken, grabbarna sitter kvar - och vi längtar efter nya nyheter.