Förlorarnas evangelium

avMartin Aagård

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Sverigedemokraterna predikar om den totala systemkollapsen

Foto: JERKER IVARSSON
Vakna, svenska folk! SD höll predikomöte om syndernas lön.
Foto: JERKER IVARSSON
Gör bot! Richard Jomshof (SD)

Ni är alla syndare!

Era smutsiga gärningar har drivit oss mot avgrunden!

Och du eländige som om nätterna oroar dig för att brinna som lön för dina synder – du är bländad av satans bländverk, ty helvetet, det är redan här, mitt i bland oss!

Som fyra fradgande predikanter, hämtade direkt ur en film av John Huston stod Sverigedemokraternas ledargarnityr i går på rad i riksdagens pressrum.

Självklart klädda i svart.

De skulle berätta om partiets ”nya inriktning” men så fort de höjde sina darrande röster började de skrämma vettet ur åhörarna.

”Detta är den allvarligaste kris det svenska samhället stått inför i modern tid”, mässade pastor Mattias Karlsson. Trots att han i åratal försökt frälsa svenska folket från synd har ingen velat lyssna på sanningens evangelium. ”Vi har gjort allt vi kan göra för att rädda Sverige undan den rådande katastrofsituationen”, beklagade han sig. ”Vi står inför en social och ekonomisk kollaps!”.

Predikant Paula Bieler tog vid.

”Sverige dör om vi inte tar ansvar för landet!”. Karlssons profetia var i enligt henne redan verklighet: ”Sverige står inte inför en systemkollaps. Vi är redan där!”. Vi har inga fungerande välfärdssystem!”.

Trots att det Sverigedemokratiska pastorskollegiet bjöd på den största retoriska glöd som hörts sedan mäster Palms dagar gick det inte att ta miste på desperationen i deras röster. Det var fyra förlorare som stod i predikstolen.

Under sensommaren och hösten har svenska folket (de som SD säger sig vilja frälsa och pånyttföda) ställt sig upp som det vackra, solidariska folk det är och hjälpt, samlat, skänkt och efter bästa förmåga styrt upp flyktinghjälpen så att den fungerar.

Sverigedemokraternas skräckpropaganda har känts allt med avlägsen. Deras argument allt mer irrelevanta. Sverige har fungerat som en klocka. Socialt. Solidariskt. Effektivt.

Det har varit vackert att se.

Men tydligen är vi bara bländade av beläten och bländverk. Tydligen har marken rasat under våra fötter. Och bara Sverigedemokraterna, som skådat ljuset, kan se hur det egentligen förhåller sig.

Hur ska de då rädda oss från denna totala helveteskollaps?

Med en flygbladskampanj, så klart.

Sverigedemokraterna lovade att ta flera miljoner ur sin partikassa för att trycka flygblad och annonser som varnar flyktingar för att komma till Sverige.

Halleluja.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM