Kultur

Poddarna som hjälper dig genom sista GoT-säsongen

Stefan Sköld lägger ditt veckoschema för att kunna processa vad som händer

Av: 

Stefan Sköld

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Tv-serien ”Game of thrones” är inne på slutspurten.
Tv-serien ”Game of thrones” är inne på slutspurten.

KULTUR

Behovet av populärkulturell terapi har varit större än någonsin de senaste veckorna. Samtal med vänner och kollegor räcker inte längre för att stilla behovet av bearbetning under den pågående sista säsongen av världens största tv-serie, Game of thrones.

Som tur är så erbjuder poddvärlden både snuttefilt, en trygg axel att luta sig mot och en divan hos psykologen. Man kan välja själv hur mycket tid man behöver och beredd att lägga på detta, men på cirka en timmes tv-tid ägnar jag för tillfället kanske fyra timmar podd. Nya avsnitt läggs upp natten mot måndag och så här kan man sen lägga upp veckan:

Podden ”Westeros weekly” kommer ganska snabbt ut, med en kort kvartslång ”Snap reaction” där producenten frågar ut programledaren om det viktigaste från avsnittet. En snabb fix helt enkelt.

På måndag eftermiddag kommer Aftonbladets egna Tronspelet. Ska inte orda så mycket mer om den med risk för nepotism men vill man höra vad Nattkungen har för likhet med Magdalena Ribbing måste man vända sig hit.

Är behovet inte stillat så har Westeros weekly fram mot kvällen/natten förmodligen släppt sitt ordinarie avsnitt som går mer på djupet och bryter ner avsnittet i minsta beståndsdel.

På tisdagen kommer WeirwoodpoddenJohannes Klenell och Jenny Lindahl, ibland med gäster, går igenom avsnittet grundligt och ganska långdraget. I detta fall tycker jag inte att det finns något som heter ”för långt”. Ju mer info om vem som egentligen syr kläderna till de odödas armé och hur usel yrkesskickligheten i den fiktiva smedjan är, desto bättre.

Nu kanske mättnaden börjar infinna sig men man kan även avsluta med Vanity Fairs Still watching, ofta gästad av en skådis från serien, för lite avslutande tyngd.

Om tre veckor är det över och jag kan återgå till ett normalt liv igen. Det såklart inget något statsordinerat tvång att följa en tv-serie, och fyra poddar om den, men jag tycker ändå synd om människorna utanför denna underbara och orimliga gemenskap.

Nästa vecka patrullerar Hanna Olsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en god bok i sommar – Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Poddpatrullen: Fatwan mot Rushdie på skoj och allvar

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Poddpatrullen

Poddpatrullen

Podd

Game of thrones

Tronspelet

Johannes Klenell