”15 000 förslag basen i vårt arbete”

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Joakim Larsson, äldre- och ytterstadsborgarråd i Stockholms stad svarar Göran Greider

REPLIK Jag inser visserligen att det är något av ett kamikazeuppdrag att argumentera emot Göran Greiders känsla av att moderater saknar en politisk vilja att förbättra samhället. Jag förstår att det är svårt att ta in att vi renoverar samtliga eftersatta hus i miljonprogrammet i Stockholm.

1 500 lägenheter är redan klara. Att vi ser till att de boende kan påverka sin framtida hyresnivå. Att hyresgästerna i Rinkeby har blivit de mest nöjda inom kommunala Svenska Bostäder. Att vi flyttar över tusen arbetstillfällen från innerstad till ytterstad, genom att omlokalisera kommunala förvaltningar och bolag. Att vi har frågat de som bor i Rinkeby, Tensta, Husby och de övriga stadsdelarna runt Järvafältet vad de bäst behöver och att 15 000 människor då kom in med synpunkter och idéer som vi har som grund för det pågående och fortsatta arbetet.

Även om Göran Greiders och andra debattörers magkänsla säger att de är dömda att misslyckas anser vi att alla människor behövs och ska ha möjlighet att ta del av den positiva utveckling som nu finns i Stockholm.

Joakim Larsson

Äldre- och ytterstadsborgarråd i Stockholms stad

Publisert:

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.