Mejla

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

”Söta vackra Ebba hata kvinnor? Nej!”

Caroline Ringskog Ferrada-Noli letar orsaker till KD:s starka siffor

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

KULTUR

Jag tror att anledningen det går så bra för KD nu är att Ebba Busch Thor är så satans snygg. Hennes blonda färger, isiga blick. Kroppen. Hennes kinder ser ut som förebilden för hela Kardashian-klanens fillers. Hon är liksom idévärlden av en kvinnas utseende och alla andra tillhör skuggvärlden. 10-poängare!

Sexist, ropar ni. Jag är beredd att hålla med. Men hur förklarar ni annars Kristdemokraterna i opinionen? Partiet har fått 11,7 procent i en ny mätning. Det KAN inte ha med Ebbas politik att göra! Så mycket hatar väl inte Sveriges befolkning sig själva? Med tanke på att hälften av befolkningen är kvinnor.

Tydligen så finns det kvinnor som röstar på KD. Trots att partiet lobbar för en febrig underström om att begränsa kvinnors rättigheter.


Jag vet. Så fort man slutar prata om Ebbas utseende och börjar prata om hennes politik blir det sjukt att förstå framgången. Söta vackra Ebba hata kvinnor? Nej!

Jo. Hon vill liksom SÄNKA antal veckor man har på sig att göra abort. Specifikt så kallat ”sena aborter” som Socialstyrelsens rättsliga råd tillåter under vissa omständigheter. Omständigheter som Ebba då inte tycker är goda nog, får man anta?

”Det får inte finnas någon som helst risk att aborter förekommer samtidigt som ett foster kan överleva utanför livmodern” enligt Ebba. Vidare ”det offentligas ansvar är att skapa skyddsnät för att fler ska känna att de kan klara föräldrarollen …”

Jag läser: KD vill korta aborttiden i den mån de kan. Kanske får vi ännu mer tydlighet nu när alliansen har rasat och varje flirt med SD:s ger effekt i opinionen.

För även SD är mer populära än nånsin.

Jag kan förstå att SD fortsätter växa. Det finns en passion i att vara ideologisk rasist eller sviken arbetarklass. Men att på lite luddiga grunder vara kvinna och hata sig själv, som ju KD-kvinnor måste göra, förstår jag inte.


När jag gick förbi en abortdemonstration på Sergels torg blev jag lite gladare till trots. Det finns i alla fall folk som reagerar! Både kvinnor och män stod med skyltar och skrek. Bara det, att när jag kom närmre såg jag att de var EMOT abort.

Att vara mot abort som kvinna är att vara emot sin egen frihet. Man behöver inte ens vara gravid och stå inför ett val. Man behöver inte ens ha blivit våldtagen, sexuellt utnyttjad, eller vad som helst för att vara för abort. Största argumentet att vara för abort är att få tänka fritt.

Att teoretiskt känna tryggheten att kunna ha helt abstrakt en åsikt som har stöd i lagen om att ens liv skyddas, att ens döttrars liv skyddas, att ens mamma livs skyddas, att random människa på gatan får vara så trygga att om nåt jävla skit händer finns det ett skydd för kvinnan.


Ebba! Om du inte varit så vacker hade jag velat skälla ut dig. Det minsta vi kan göra när vi slits från hennes perfekta kinder är att lyssna på vad KD:s ledare egentligen säger. Det är inte rimligt att KD ska ha 12 procent. Så mycket får vi inte hata oss själva. Och så mycket hatar inte män inte oss heller. Jag tycker typ 3,4 känns adekvat för hat och självhat.

ANNONS

Njut av över 500 000 ljudböcker - prova BookBeat gratis i en månad!

Extern länk från BookBeat.se

Prova här!

Av: 

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Publisert:

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ebba Busch

Abort

Feminism