Snoop ingjuter hopp

Trump vill fängsla den nyvakna rapparen

avJack Hildén

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Ur videon till ”Lavender”.

Snoop Dogg är tack och lov inte reaggeartisten Snoop Lion längre. Åtminstone inte i nya låten Lavender. Han är gangstarappare igen, sjunger till och med NWA:s ikoniska rad ”fuck the police”.

Just det, i videon skjuter han också Donald Trump. Presidenten hade som vanligt oceaner av fritid och som vanligt hade han örat mot den digitala marken, och twittrade att Snoop borde fängslas för tilltaget. Knappt någon är väl längre överraskad, och jag orkar inte ens utveckla det.

Mer intressant är att se just raden ”fuck the police” återanvändas, särskilt av en Snoop Dogg som hellre rappar om weed och tjejer.

Det är lätt att börja tänka på upploppen i Los Angeles 1992, där NWA:s låt blev som ett soundtrack till spänningarna mellan svarta och polisens brutalitet.
Lavender är en bra låt, samplad från BADBADNOTGOOD och Kaytranadas elektroniska original. I videon är alla clowner (Clown-Trump skjuts faktiskt med en låtsaspistol, vilket väl borde rädda Snoop från finkan) som kan göra vad de vill i dagens fake news-USA. Framför allt ingjuter Lavender hopp: Den här tröstlösa tillvaron kan resultera i ett kulturellt uppvaknande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM