Perfekt puttrigt P4-mys för trädgårdsfantasten

”Trädgården med Pernilla och John” blandar entusiasm med expertis

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Pernilla Månsson Colt och John Taylor, båda kända från SVT:s ”Trädgårdstider”, har startat podd hos SR.
Pernilla Månsson Colt och John Taylor, båda kända från SVT:s ”Trädgårdstider”, har startat podd hos SR.

Några av mina lyckligaste stunder är de när jag får dagdrömma om vad jag ska odla i min trädgård. Jag ska sätta mycket ätbart förstås, tomat, gurka och kryddor, men en väldoftande kaprifolbuske ska också finnas där. Precis som i mitt barndomshem.

Det finns bara ett problem. Jag har ingen trädgård. Och med tanke på Stockholms skenande bostadspriser är jag tyvärr inte i närheten av att ha råd med en inom en överskådlig framtid.

Däremot har jag en balkong. Och under vår- och sommarhalvåret får den finna sig i att proppas full med diverse krukor och växter för att stilla min trädgårdslängtan. Att min kunskap sträcker sig ungefär till att det är bra om fröerna får lite vatten och näring spelar ingen roll, jag ser mig ändå som en mycket trädgårdsintresserad person.

De spelar omväxlande in från Taylors kolonilott och Månsson Colts lite tjusigare trädgård med pool

Därför kände jag mig genast som en del av målgruppen när Sveriges radio släppte sin nya podcast Trädgården med Pernilla och John häromveckan. I den delar programledaren Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor, kända från SVT:s omåttligt populära mysprogram Trädgårdstider, med sig av sina bästa anekdoter och tips. De spelar omväxlande in från Taylors kolonilott och Månsson Colts lite tjusigare trädgård med pool.

Medan hon är den glada entusiasten är han den lätt burdusa experten, vars skämtsamt tvära svar och kommentarer piggar upp. Det är ett ständigt gnabbande tv-profilerna emellan. Samtidigt får vi bland annat lära oss vikten av planering för att få till den perfekta lökrabatten, allt om dahlior och hur man får fler snödroppar i trädgården. Varvat med fikapauser och fågelsång.

Bara två avsnitt har släppts, men hittills är Trädgården med Pernilla och John precis så puttrande P4-mysig och rogivande som man hoppas på. Perfekt att ha i öronen medan jag odlar mina balkongväxter och väntar på att få lov att låna nio miljoner till ett hus i Stockholmsområdet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.