”Till alla mina borgerliga beundrare säger jag bara en sak - Åsnor!”

avAnn Charlott Altstadt

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Ann-Charlotte Altstadt om Carl Bildt

Carl Bildt

Jag möter kändisbloggaren Carl von Bildt, ständigt aktuell för sina twitterbeefs med världens ledare, som vanligt med perfekt hår, eleganta märkeskläder och rosig hy. Hur gör karln egentligen för att hålla sig så fräsch? Men Carl vill hellre prata om sin kamp för klusterbomber, något han är oerhört stolt över, och om att han nyligen säkrat Lundin Oils intressen i Arktis. Det har inte uppmärksammats nog anser Carl.

Altstadt: Kritikerna menar ändå att du inte kan mäta dig med Barack Obama som fått Nobels fredspris och har över 35 miljoner följare på twitter.

Carls hy blir än mer rosig. Är det bloggbråk på gång?

Bildt: Icke! Icke! Fnys, Vafalls! Karldjävul! Obama är en sådan uppkomling som vi inom överklassen brukar som handdukshållare vid bättre middagar. Vet inte Nobelpriskommittén att jag exempelvis fick betalt av Washington för att lobba för Irakkriget och dessutom tjänat en smått ansenlig summa på förödelsen via intressen i det amerikanska militärindustriella komplexet? Dess-utom anklagas jag för folkmord i Sudan och Etiopien tack vare mitt uppdrag för Lundin Oil? Vad gör Obama förutom att dräpa civila med drönare? Vet hut!

A: Du har gjort så mycket mer som tyvärr glömts bort. Som Sveriges mest inkompetenta statsminister ledde du oss in i 90-talskrisen och du har väl under hela ditt politiska liv, från att du tidigt hävdade att fisande sillar var ryska ubåtar tills i dag, tjallat om svensk inrikespolitik för Washington? Ditt stora intresse för ryska Gazprom kommer heller ingen ihåg men i dag blir du hyllad för din kaxiga kommunikation. En skön revansch?

Nu riktigt strålar det om bloggkarlens hy.

B: Förvisso äger detta sin korrekthet men det är dessvärre föga uppmärksammat att när Birgit Friggebod manade till allsång, We shall overcome, för att lugna en flock icke-svenskar i Rinkeby inför lasermannens tjyvskytte var det egentligen ett desperat försök av Friggebod att tysta mitt otidsenliga arroganta överklassbyråkratiska svammel, som jag så framgångsrikt nyttjar för att skrämma och förvirra till underdånighet. Ingen, jag säger ingen, begrep mitt märkliga idiom oavsett etnisk härkomst.

A: Ja, vem som helst kan gå in på Youtube och se att Friggebod faktiskt avbryter dig. Men var har du lärt att dig snacka så fräckt?

B: Jaaa, hmpf hmpf, en gammal god tradition överklassen tvingades förfina vid demokratins genombrott när vi tyvärr blev förhindrade att mer öppet sparka sämre folk i ryggslutet.

A: Dina fans gillar att du törs stå för den du är, ett föredöme för karlar som inte vågar ta för sig eller provocera. Har du någon hälsning till dem?

B: Till min digra beundrarskara inom den borgerliga offentligheten vill jag endast säga en sak - Åsnor!