Nya tider tjänar ingen imperialistmakt

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Jan Myrdal svarar om sin medverkan i Nya tider

Jan Myrdal.
Jan Myrdal.

REPLIK. Margareta Zetterströms inlägg ”Myrdal passar i Nya Tider” (Aftonbladet Kultur 22 okt) återger en allmän ”vänster”-uppfattning om mitt arbete som nu finns, olika starkt dock, representerad i Clarté, Folket i Bild Kulturfronts styrelse liksom i Jan Myrdalsällskapets styrelse. Vilket kan få intressanta konsekvenser jag ser fram mot. Om sådant som om Faurisson och liknande har jag tidigare – även i Aftonbladet – skrivit. Nu har jag fått 1450 tecken. Resten av texten min alltså på annat håll.

Apropå bokmässodiskussionen skrev jag en principartikel. Den refuserades av Expressen efter en diskussion och av Aftonbladet med vändande mail. Jag lade ut den på Jan Myrdalsällskapets hemsida där den kan läsas. Nya Tider bad mig då om en artikel. Den skrev jag (den finns också den på hemsidan).

Den identitära, ej nazistiska, Nya Tider är inte i tjänst hos någon oss hotande imperialistmakt. Ger nyhetsartiklar om sådant som Förenta staternas stöd åt Daesh som är svåra att finna i den mer officiella pressen. Dagens Nyheter däremot är nu, ledd av Wolodarski – liksom Krügers Aftonbladet 1941 eller DN under Tingsten och Leif Kihlberg 1952 – förespråkare för den imperialistmakts intressen vilken utgör ett dödligt hot mot det svenska folk där arbetarklassen och dess allierade småborgerskap utgör den överväldigande majoriteten.

Jag medarbetar naturligtvis även i DN och liknande organ om jag lyckas smita förbi grindvakterna med min text.

Jan Myrdal

Publisert:

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.