ÅSIKT

LundeQ-priset är inte nedlagt

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
KULTUR

Akademibokhandeln
svarar Magnus Ringgren

Foto: Lundequistska bokhandeln, 1942.

Med anledning av Magnus Ringgrens artikel från 1 december vill jag förtydliga och förklara några saker kring Akademibokhandeln LundeQ och LundeQ-priset. Det finns inget beslut om att lägga ner LundeQ-priset. Däremot utvärderar vi formerna för själva prisutdelningen.

När vi delade ut 2009 års pris var vår främsta ambition öppna upp tillställningen, så att fler av våra litteraturintresserade kunder kunde bjudas in till författarstafett, Poetry slam och högläsning av unga skribenter. Öppna dörrarna, skapa nyfikenhet, hitta olika vägar för att få fler att läsa mer och nya målgrupper att läsa alls.

I det samhälle vi lever i i dag med snabb digital utveckling och en nätbokhandel som utmanar den traditionella bokhandeln blir detta än mer relevant. Vår ambition är att vara en centralpunkt för Uppsalas litteraturintresserade. En bred kvalitetsbokhandel, med böcker för alla: gammal, ung, läsovan eller akademiker. Vi mottar mer än gärna förslag på utveckling och fördjupning av LundeQ så att vi kan förbli Uppsalas största kvalitetsbokhandel. För alla läsare.

Christina Medin

Butikschef Akademibokhandeln LundeQ