Kultur

Mannen som älskar Europa

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

KULTUR

Flumskolan läser om Carl Bildts tågluffar på kontinenten

PODCAST "Mitt eget politiska Europa tog egentligen form först sommaren 1968. Jag hade just tagit studenten i en tid som böljade av revolutionär oro. I Paris brann barrikaderna och till och med i Stockholm försökte de lokala revolutionära Studenterna starta en världsbrand genom att ockupera sitt eget kårhus."

Flumskolan återvänder till Göteborg.

Och hur sträcker man fram en rimlig hand till Sveriges solsida om inte med hjälp av lite tyst diplomati? 1991 släppte spolingen Carl Bildt boken Hallänning, Svensk, Europé. En uppgörelse med det nya Europa.

Hur cool är vår förre stats- och utrikesminister? Hur mådde han egentligen när han såg en vänstersnubbe klättra upp i en alm? Och var det egentligen kårhusockupationen som startade ett kringflackande liv av kamp mot socialismen?

Kommer det bli en issue att Kringlan inte heter Kringlan längre? Det och mycket mer ska vår panel bestående av Kringlan Svensson, Ina Lundström och Camila Astorga Díaz tar sig an en intellektuell brottningsmatch med självaste Carl Bildt.

Ständig studierektor och programledare är Johannes Klenell.

Flumskolan är en satirpodcast av Galago och Aftonbladet kultur. Detta avsnitt spelades in live inför publik på Folkets hus i Göteborg i samarbete med ABF.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstdeal - Prova BookBeat gratis i en månad.

BookBeat.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Kultur

/

Flumskolan (Podcast)

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Flumskolan (Podcast)

Carl Bildt