Aftonbladet
Dagens namn: Katarina, Katja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

En decembersaga

    Det är december och jag sitter framför brasan och dricker glögg. Jag blir så varm att jag klär av mig alla kläder nästan och går ut. Jag klättrar upp i en annonspelare för att få svalka. Nedanför mig passerar män i svarta rockar förbi på väg hem från arbetet. När de får syn på mig blir de glada. De klär av sig och glömmer att de ska hem och äta middag och titta på Rapport. De kryper upp till mig och jag håller dem alla i min famn och låter dem värma sina frusna lemmar.

Det blir natt och jag klättrar ner. Männen har frusit fast vid pelarna. Det var för att de slickade och då fastnade deras tungor. Jag ringer reklambolaget för att fråga hur jag ska få ner dem. Men de har tyvärr inget svar. De säger att de inte kan ta något ansvar för ifall någon fastnar på annonspelarna.

Jag hämtar dammsugaren, skurborste och såpa. Om jag får fram ett riktigt sug kanske jag kan få loss dem. Jag skruvar på högsta effekt. Det fungerar! Dammsugaren suger upp alla männen. Men hur ska jag få ut dem ur dammsugaren? Jag stoppar in skurborsten i röret, men det är stopp. Kanske om jag häller i såpa? Jag kör skurborsten fram och tillbaka i röret och häller samtidigt i såpa. Det bubblar väldigt, men männen sitter fast. En dam med hund kommer förbi. Jag frågar henne om råd. Under tiden börjar hunden hoppa upp och ner på dammsugaren. Vi försöker slita bort hunden men det går inte. Den har fastnat med tungan i sladdhålet. Damen är förtvivlad. Jag ringer brandkåren. De kommer genast och sprutar vatten på dammsugaren. Men dammsugaren visar sig ha en oanad kapacitet. Den suger i sig allt vatten och alla brandmännen med sina slangar. Damen och jag inser att vi inte längre kan göra något och går hemåt. Och har ingen flyttat på dammsugaren så står den väl där ännu.

 

Cecilia Annell
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet