Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Litteraturens historia

2001 - ett litteraturäventyr. I dag börjar vi publicera Göran Häggs kondenserade litteraturhistoria, på nyårsafton trycker vi sista avsnittet.   2001 - ett litteraturäventyr. I dag börjar vi publicera Göran Häggs kondenserade litteraturhistoria, på nyårsafton trycker vi sista avsnittet.

    Göran Hägg, litteraturdocent, författare och medarbetare på dessa sidor sedan många år, har förbluffat och förtjust den litteraturintresserade publiken med två storverk, två tegelstenar där all världens litteraturvetande silats genom denne ende författares medvetande: Den svenska litteraturhistorien (1996) och Världens litteraturhistoria (2000), båda på Wahlström & Widstrand.

 

...i 365 avsnitt

Och nu, på årets första dag, är vi glada över att kunna presentera ett nyskrivet verk: Göran Häggs kondenserade litteraturhistoria.

I ett litet kapitel om dagen, hela år 2001, ska Göran Hägg, speciellt för denna kultursidas läsare, berätta världens och Sveriges litteraturhistoria, från tidernas begynnelse till våra dagar.

...plus årets skolböcker

Vi kan lova: det blir roligt, vasst, ibland provocerande och alltid sunt bildande. 365 gånger.

Apropå Göran Hägg vill vi redan nu varna/glädja läromedelsproducenter, lärare, elever och andra intresserade medborgare: inom ett par veckor publicerar vi Göran Häggs årliga genomgång av läroböcker.

Hägg sätter betyg för fjortonde året i rad och i år handlar det om läroböcker i geografi. Alla har inte i världslitteraturen att göra. Eller ens i geografin. Om vi säger så.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet