Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Lille prinsen, varje söndag

   Ärligt talat litar vi inte riktigt på radion numera: programmen flyttas hit och dit, ring-och-gapa-terrorn odlas och ibland känns det rent olovandes när vi hamnar i kanaler, vars strateger uttryckligen bestämt sig för en annan målgrupp än unga flickor eller medelålders gubbar eller vad vi för dagen känner oss som.

Men när det gäller Lille prinsen struntar vi i sånt: Reine Brynolfsson ska läsa Antoine de Saint-Exupérys mästerverk i femton avsnitt i P1:s nya program Tre över sju (för barn mellan 3 och 12 år).

Tre över sju, varje söndag från den 7 januari, ska vi sitta vid vår Radiola och skamlöst tjuvlyssna.

...och radioteatern ger

Och i dag går Radioteatern igång för säsongen med två pjäser av Stig Dagerman: Upptäcktsresanden kl 20.00, En spelmans mössa kl 20.35, den ena från 1964 med bl a Ulf Palme och Toivo Pawlo, den andra från 1955 med Holger Löwenadler och Bengt Ekerot.

Gamla godingar, alltså - redan dagen därpå följda av en sprillans ny repris, Gao Xingjians Monolog med Jan Malmsjö. Lördagen den 13 januari kommer Strindbergs Fordringsägare i regi av Thorsten Flinck och på söndagen ges årets första premiär, Kafkas Redogörelse framlagd för en akademi med Johan Lindell i den enda rollen.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet