Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Kött- minne 6

Harry Persson när det begav sig.   Harry Persson när det begav sig.

    Det är kanske ingen tröst, men för alla som heroiskt kämpar emot vegotrenden, svär över vattniga julskinkor och slafsigt kött gäller som vanligt: intet nytt under solen.

Redan på 20-talet klagade det legendariska tungviktsproffset Harry Persson över samma sak under den misslyckade sejouren i USA. Alla pinor med myglande promotors, fega domare och ojusta motståndare betydde mindre, han knockades av det amerikanska köttet.

I boken 10 år i ringen skriver han: "Köttet var utan saft, flera klasser under det vi få här i Sverige. Man frös nämligen köttet efter slakten, och så skulle det transporteras långa vägar i fruset tillstånd" Jag ångrade att jag inte tagit med en svensk kock till Amerika. En som vet hur mat ska lagas och vad en svensk tycker om att äta." Tjugofem år senare hade Ingemar Johansson lärt sig läxan. Alltså tog han med sig "mammas köttbullar" till USA-marknaden.

Gunder Andersson
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet