Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

En total minnesförlust

    Life Foundation som verkar för att förbättra kunskaperna om aids visar just nu "Artist Grant Exhibition" på Kammakargatan i centrala Stockholm. Utställningen presenterar tre yngre konstnärer som vardera erhållit ett stipendium från Life Foundation för sina socialt engagerade konstnärskap.

En av dem, Dorinel Marc, visar en video om stridigheterna kring Greta Garbo-bysten som på privat initiativ uppfördes på Söder i Stockholm men som stoppades av myndigheterna för att man ansåg att den konstnärliga kvaliteten var för låg. I videon ställer Marc intressanta frågor om vad som kan anses vara konstnärlig kvalitet och var gränsen mellan privat och offentligt ansvar går.

Ironiskt nog ville samma vänförening som uppförde bysten stoppa Marcs video på utställningen. Det florerar så många rykten kring Greta Garbos sexuella läggning och kopplingen till Life Foundation och aids skulle ytterligare understryka detta, menade de.

Häpp! I vilket århundrade lever vi, egentligen!? Om Garbo var lesbisk" vem bryr sig? Förutom hennes minnesvårdare som drabbats av total minnesförlust, verkar det som.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet