Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Moderna otidigheter

Susanna Popova - inte lagd åt jantehållet?   Susanna Popova - inte lagd åt jantehållet? Foto: MATS STRAND

    Radions Gomorron Världen lider av brist på bildning och nyfikenhet, Studio Ett behandlar lyssnarna som vore de svagt begåvade och riskerar, som till exempel P1 Morgon, Människor och tro och Filosofiska rummet, att kvävas till döds under en våt vänsterfilt.

På Ekot är dynamiken bortblåst. Cecilia Uddén i Washington betraktar publiken von oben, de flesta av de andra korrespondenterna saknar profil och allmänt gäller att programledarna är hippa och klämkäcka och inte begriper att ställa begåvade frågor.

För att inte tala om tv ...

Vilken idiot som helst kan numera få vara med i tv, åtskilliga blir dessutom anställda. Vissa kvällar har tv degraderats från ett allkonstverk till vårt samhälles mentala avloppssystem. Det krävs passion att se eländet. Det var bättre förr. Tv älskas numera bara av sociologer. Och så vidare.

För att inte tala om Svenska Dagbladet ...

Så där håller de på i senaste numret av Moderna Tider, fast det blir litet för mycket, liksom. De där långa artiklarna om andra medier innehåller mer invektiv än analys och det kan i och för sig vara "rolig läsning", som chefredaktören Susanna Popova uttrycker det.

Men det är svårt att tro litaniorna.

Och Popovas påstående om att hon och hennes medarbetare "inte är lagda åt jantehållet" kan betvivlas.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet