Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Matvraken sammanträder

Ingrediens i rätt 27.   Ingrediens i rätt 27. Foto: AP

    Från Köpenhamn når oss ryktet att sällskapet "Ædedolkenes" (matvrakens) klubb haft sitt årliga gille. 33 rätter intogs. Det motsvarar 6 1/2 kilo per matvrak. Detta sköljdes ner med tre-fyra flaskor vin och avslutades med konjak. Emmas Källarrestaurang, där det hela ägde rum, hade förberett sig ett halvår.

 

..och här är hela menyn

Pumpasoppa med bacon, Ostron Symfoni, Rökt vaktel med sallad och honung, Foie Gras terrine med sviskonpuré i konjakslag, Brasserad komage med tjurtestiklar, Confit av skogsduva med portvinskaramell, Tomat/citrongräs Granité, Stekt australiensisk ökenorm med ostronsås, Griskäke miroton, Aubergineterrine med mascarpone, Nötpyramid med mangocreme, Viltconsommé med viltsufflé, Ägg Florentine, Rosastekt gulfenad tonfisk i kärnmjölk, Franska havssniglar med palmmärg, Stekta marulkskäkar med färsk pasta, Champagne Granité, Kaninragout smaksatt med kanel, Kronärtskockscreme i lag med spröd pasta, Lime/Basilika Gratiné, Grillad getkilling på pommes paille, Kall gurksoppa med pocherade vaktelägg, Crèpe Emma, Bouillabaisse à la Emma, Ångad krabba, Stekt bräss med mango och pinjekärnor, Maneter i Noritang med tamarisoya, Gurka Granité, Kalvtunga med portvinsglace, Skogshare i gräddsås, Gratinerad getost med Gazpacho, Gratinerade söta potatisar med rödbetssorbet. Bananparfait i chokladtorn.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet