Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Vi slår aldrig nån. Dom slår sig själva.

    Så kommer en galonklädd kille farande i en rostig Fiat. Bara det. En rostig spagge blir förstås föremål för extra bevakning.

Han vet inte att man har ökat effektiviteten nu. Dom säljer lapplisorna och vi väktare tar över lappandet. Välkommen till Stockholms innerstad. Det är totalt bra. Inga tanter som går omkring och är moderliga. Han vet inte det. Han vet inget. Han har noll koll.

Han parkerar fel. En meter för nära.

Det här grejar vi. Biffarna är otroligt taggade. Vi ökar lappandet till åtti procent. Blir det problem så är det bara att ta ner dom i källaren.

Spaggen går ur sin bil. Man ser direkt att han har onda avsikter. Han kollar. Han vet inte att vi är där. Trottoaren är blöt av gamla hamburgare eller nåt.

En meter fel. En hel jävla meter som snart kommer att avgöra hans framtid.

Blytung stämning över City. Det är tisdag 17.05 på Vasagatan. Man är lite långsam, det ska medges. Man måste ha skyddsväst. Man vet aldrig om dom sticker en.

Det här är typiskt en kille som är beredd att göra vad som helst.

Han bara står där ett tag. Han tror att han är obevakad. Han vet inte att vi kanske måste ta ner honom i källaren. Den ligger en våning ner och där finns det lysrör i taket. Senast var det en ful tant som ramlade och bröt nacken där.

Hon påstod att p-automaten var sönder. Hon tjafsade. Man ska passa sig jävligt noga för att tjafsa. Hennes ungar tjafsade också och skrek hela tiden. Vi kan inte hjälpa att hon bröt nacken.

Vi sa det till ungarna. Din morsa har brutit av huvet men det är inte vårt fel. Fast dom fattade inget och bara fortsatte att skrika.

 

    Ja, så står spaggen där med sin rostiga Fiat. Han lämnar bilen och går för att köpa en korv. Han har gula galonkläder och köper en kokt korv.

Vi går fram och lappar bilen.

Han kommer rusande och skriker. Vi säger att han står fel.

Då skriker han mer.

Han tror att det är som förr. Han tror att det är skottpengar på lapplisor. Men det är inte som förr.

Han gör livsfarliga åtbörder med ett tillhygge som kan vara ett vapen. Han ropar nåt på spaggespråket och vi jagar honom längs Vasagatan, gör en flygande mara och lägger ner honom.

Det är bara att trycka till.

Det blir rätt mycket ketchup när vi drar ner honom i källaren. Det är dit vi tar dom värsta våldsverkarna.

Killen påstår sen att han har blivit utsatt för övergrepp. Det gör dom alla. Han påstår att vi slog honom.

Det är ju löjligt. Vi slår aldrig nån. Dom slår sig själva.

 

    Nu vill han stämma oss. Men vi vet ju vad som hände. Först kastade han sig upp mot taket och spräckte skallbenet. Sen rusade han mot väggarna upprepade gånger och gjorde en dubbel mollbergare med pik. Det var då han fick blåtirorna och bröt en arm.

Vi är sex man som kan vittna om det där. Dessutom fick vi kläderna förstörda av den förbannade ketchupen. Okey, tillhygget var en korv men hur skulle vi veta det. Det var en stor bratwurst. Alla biffarna kan svära på att den såg ut som en Uzi.

Så nu åker han dit för våld mot tjänsteman också.

Det är helt obegripligt hur folk beter sig. Vi gör bara vårt jobb. Vi sköter p-bevakningen i stan. Vi räddar liv.

Och så fattar man ju inte vad han hade ute att göra vid den tiden. I en rostig Fiat.

Doktor GormanderSenaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet