Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Ur ändernas liv

Andreas Svensson och Mathias Olsson i Teater Scenarios   Andreas Svensson och Mathias Olsson i Teater Scenarios "Ankdammen" i Stockholm.

    När amerikanska dramatiker skall vara litterära, så ger de sig gärna ut i allegorins domäner, helst genom att låta en plats eller situation tjäna som modell för den stora världen, vilken i sin tur ofta är liktydig med USA. Ankdammen - variationer på ett tema av David Mamet heter Teater Scenarios senaste produktion som låter två män i en park resonera kring änder. George och Emil grälar, diskuterar, upptäcker, spekulerar och undrar i fjorton kortdialoger allt möjligt om änder. Dessa fåglars liv förefaller, trots hotande faror och viss tristess, vara så mycket mer lockande än deras eget, som just inte består av så mycket mer än att gå till parken och prata änder.

Andreas Svensson och Mathias Olsson spelar båda bra, med tiden kan också en större ömsesidig lyhördhet ersätta tendensen att var för sig rikta sig mot publiken. Men det verbala flaxandet är lagom gäckande för att det enda man kan vara säker på efter pjäsens slut, är att den inte handlar om änder.

Claes Wahlin
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet