Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Grymt bra vakendröm

    Nu ligger det grisar i den stora sängen på Barnens Underjordiska Scen, BUS, på Bondegatan i Stockholm. Förra året låg där ett gäng troll. Men konceptet i övrigt är inte så olikt. Grisarnas värld därnere i gångar och valv är en drömsk och sagolik blandning av interiörer; kojor och nästen av lappade lådor, burkar, loppisgrejer och gamla apparater; en tjärad båt som gunga, en öken kanske, eller ett litet varmt bageri. Och en spejsad sjukavdelning som ger behandlingar efter behov. Det är inte riktigt säkert vad nånting är, eller vad som ska hända, det beror på besökarnas viljor och svar och leklust. Men det finns en handledd början och slut. Grisarna, snarkande eller vakna i dunklet, med sjuksköterskeuniform eller med tysk accent, är tillgängliga.

Roll-lek med vuxna, vakendröm eller teater, i alla fall en unik upplevelse och en unik spelform. De flesta barn är genast med på noterna, de blyga kan behöva en kompis bredvid.

Grymt – En världsomspegling under orden är tänkt främst för 6–9-åringsgrupper med fröknar (kaffe finns också, och massage?)

Pia Bergström-Edwards

 Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet