Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Leve statsbidraget

Mare Kandre   Mare Kandre Foto: Cato Lein

    Satsar staten, det vill säga vi alla, tjugo miljoner på en teater är det ändå Volvo eller något annat företag som står som sponsor och allmän lyckliggörare i programmet. Så mycket trevligare då med En bok för allas devis: "Lågpris tack vare statsbidrag".

Och lågpris är det: 30 kronor för en pocket, 50 för en inbunden antologi.

Dessutom är böckerna bra.

...som ger oss Kandre i repris

I senaste omgången märks Mare Kandres Aliide, Aliide, en roman som gav henne Aftonbladets litteraturpris 1991, Hanif Kureishis Förorternas Buddha, en av de första i en våg av invandrarsuccéer i England, Muriel Sparks thriller Förarsätet, Roald Dahls fantastiska barnbok Mitt magiska finger (givetvis med Quentin Blakes teckningar). Men inte nog med det"

...och texter om krog och kärlek

Daniel Hjort följer upp antologierna Kaféliv, Salongsliv och Brunnsliv med Krogliv, texter från den glada, hemska krogen från Bellman till Douglas Adams, över Strindberg, Joyce, Moa Martinson, Orwell, Böll, Peter Kihlgård, Carina Rydberg och många andra.

I Om livet och kärleken" handlar det om livets svåra frågor. Måd Olsson-Wennerfors har samlat noveller för unga människor: Bradbury, Bodil Malmsten, Stig Claesson, Isaac Asimov med flera.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet