Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Undrar vem som är kåt

Inte anade vi väl att Pippis korviga strumpor skulle väcka konstnärliga lustar.   Inte anade vi väl att Pippis korviga strumpor skulle väcka konstnärliga lustar.

Stackars Astrid Lindgren, den gamla sagotanten.

Hon får inte vara ifred. Senast hon figurerade på löpsedlarna var hon nära att bli överkörd av en skärgårdsbåt – på torra land, och nu har Palle Torsson, en publicitetskåt slyngel till konstnär klippt ihop bilder från Pippi-filmerna till ett slags Lolitaporno light.

I senaste numret av kulturmagasinet Bon presenteras Torssons bilder ur den 20 minuter långa filmen, Pippi Examples: Pippis kompis Annika åker nedför en ledstång, och se på fan, kjolen åker opp och man ser lite av hennes underbyxor, och Pippis strumpeband ser man, och hon har trasiga kläder och öppen mun, vuxna män med håriga armar tar i henne.

”Pippis sexualitet är ingenting som jag har hittat på”, säger Torsson i en intervju i Bon. ”Jag har ingen aning om vad Astrid Lindgren tänker. Det kanske är en av hennes sexuella fantasier.”

 

Torsson vill att Pippi-filmen ska fungera som provokation. Han vill problematisera ”blicken” som är annorlunda i dag än på 70-talet, och han påstår att han vill värna om barnets ”frihet och lek”.

Det skitsnacket köper inte jag.

Torsson vill bara komma i tidningen. Det har han gjort nu.

Har han tur i sin konstnärskarriär kan han komma i tidningen en gång till. Det om Astrid Lindgren-imperiet stämmer honom.

Det vore ju underbart.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet