Aftonbladet
Dagens namn: Lillemor, Moa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

För demokratins skull

    Nu skulle fullmäktige i Sunne samlas till möte. Ekonomin är svår då åldringar och barn drar dryga kostnader. Men alla partier hade gått till val på vård, omsorg, skola.

V föreslog alltså 30 öres skattehöjning. Mp föreslog 50 öre. S fick tio minuters betänketid men gruppen enades sedan om att skattehöjning behövdes.

Fast en var frånvarande och en röstade fel och de borgerligt skattesparsamma hade ändå en mer så förslaget om förbättrad finansiering för gamla och barn det föll och majoriteten röstade för bibehållen skatt.

 

    Därefter stod frågan om höjda arvoden på dagordningen.

En folkpartist hävdade att det var viktigt för demokratins skull att slå vakt om de förtroendevaldas prestige och de närvarande borde därför av ideella skäl votera sig de föreslagna förbättrade arvodena. Därtill borde kommunalrådet som föreslagits få en rejäl inkomsthöjning.

    V protesterade liksom mp. Men ja-ropen skallade och det var lönlöst att begära votering ty samma kommunalpolitiker som nyss minskat utrymmet för barn och åldringar voterade sig med liv och lust höjda egna arvoden.

Inga journalister hade brytt sig om att vara närvarande men Nya Wermlands-Tidningen tryckte i alla fall en notis.

Så ser det ut i landet.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet