Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Störande systrar

LENA SOHL om High Heel Sisters

High Heel Sisters - Line S Karlström, Karianne Stensland och Malin Arnell.   High Heel Sisters - Line S Karlström, Karianne Stensland och Malin Arnell.

    De kommer in från gatan, tågar in i galleriet klädda i vita 70-talstäckjackor, silverkjolar och blå nätstrumpor. Sida vid sida ställer de sig med var sin elvisp och bunke, där de snabbt och vilt blandar fisk, ägg, citron, mjöl. Det är på gränsen att gå fel ibland, deras kjolar får fläckar, det stänker på publiken. När en klocka ringer slutar de. Omedelbart. Bockar och sänker sina ansikten farligt nära den äckliga sörjan i bunkarna.

High Heel Sisters bildades när Line S Karlström, Karianne Stensland och Malin Arnell stod bredvid varandra på en vernissage och upptäckte att de alla tre var runt 180 centimeter långa. De ställer frågor om konst, klass och kön. Vilka har tillgång till konstscenen? Vilka producerar konst? Vilka konsumerar?

 

    I veckan störde de ordningen vid fem tunnelbanestationer längs den röda linjen när de utförde sin Stand Piece. De stod alldeles tysta och stilla i höga klackar i 15 minuter. Och i torsdags kväll genomförde de Mix Master Piece i Galleri Lars Bohman projektrum. Två performance till blir det i projektrummet, i dag lördag och i morgon.

Där finns också bilddokumentation från Fittja centrum. Kvasivetenskapliga staplar över hur många hundar, ensamma mammor och invandrare de sett. På väggen står det skrivet: "2 flickor skriker: det är konst" och "4 män frågar nyfiket: vad håller ni på med". Ja, vad håller de på med? Utforskar gränser och begränsningar. I det offentliga rummet och i galleriets slutna rum.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet