Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Rätt i tiden

    Richard Perle är en känd superhök. Han är ordförande i Pentagons Defense Policy Board och en av ideologerna bakom Irakkriget. Perle är dessutom en av Washingtons så kallade likudniks. Han ledde 1996 en grupp som utarbetade ett policydokument för den dåvarande israeliske premiärministern Netanyahu. Där förordades en mer hänsynslös politik mot palestinierna. Den nu så populära teorin om förebyggande anfall finns för övrigt också med där.

I förra veckans nummer av den ansedda tidskriften The New Yorker har den legendariska journalisten Seymour Hersh skrivit en lång artikel om vad Perle sysslar med när han inte bedriver Mellanösternpolitik eller organiserar kriget mot Irak.

 

    Trireme Partners heter det bolag genom vilket Richard Perle verkar på den kommersiella arenan. Bolagets syfte är "to invest in companies dealing in technology, goods, and services that are of value to homeland security and defense".

En lysande affärsidé i dessa orostider. Men Perle är förorättad av den mediala uppmärksamheten, framför allt avslöjandet att han lunchat med den ökände saudiske vapenhandlaren Adnan Khashoggi. I en CNN-intervju har han kallat Hersh "terrorist" och hotar att stämma honom. Fortsättning följer.

Torsten Kälvemark
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet