ÅSIKT

Aftonbladet på bokmässan

Aftonbladets monter på mässan
KULTUR
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Välkommen hit!

Här är Aftonbladets monter på årets bokmässa, fotograferad sent i går kväll, några timmar innan dörrarna slogs upp och tusentals bokälskare vällde in i morse.

Till vänster står Peter Johansson, konstnären som för åttonde året i rad skapat Aftonbladets monter. Efter uppmärksammade byggen som plasttimmerstugan, bordellen/

arbetarlogen, 70-talslunchrummet, kurbitsorgien med mera följer han nu upp förra årets moskétema med en jättelik ljuskrona, inspirerad av Hagia Sofia i Istanbul.

Det är Stefan Hansson, till höger på bilden, som byggt verket i sin ateljé på Gotland.

Alla våra läsare är välkomna hit under de fyra mässdagarna. Adressen är som vanligt B07:40.

...till en smygpremiär!

Tillsammans med Jan Stenmark har vi gjort Jan Stenmarks kalender 2004, med tolv av de bilder som publicerats på dessa sidor till mångas glädje och någras förtret.

Vi har tryckt den i en begränsad upplaga och kommer att sälja den, tillsammans med Aftonbladet, så långt den räcker under mässdagarna.

Men alla våra läsare ska få chansen att skaffa Jan Stenmarks kalender. Vi återkommer med ett erbjudande här på sidorna.

...och talande författare!

I montern bjuder vi också på ett gediget program med författare och journalister som har anknytning till Aftonbladet. Så här ser det ut i dag (med reservation för eventuella ändringar):

11.00 Rolf Alsing, tidigare politisk chefredaktör, talar om sin bok om Göran Tunström.

11.30 Pelle Andersson, medarbetare på kulturredaktionen, läser ur sin senaste diktsamling Efter stölden.

12.00 Jenny Tunedal, skribent i Aftonbladet, läser ur sin debutbok Hejdade, hejdade sken.

12.30 Kulturredaktionens Anders Paulrud berättar om sin senaste, kritikerhyllade roman Ett ögonblicks verk.

13.00 Göran Greider, chefredaktör på Dala-Demokraten och medarbetare i Aftonbladet, läser några dikter och säger några ord.

13.30 Anders Westgårdh, kolumnist i Aftonbladet, berättar om sin kolumnsamling Idioter som du borde inte få skriva i tidningen...

14.00 Jan Guillou, författare, publicistordförande och kolumnist i Aftonbladet, framträder. I morgon går filmversionen av hans klassiker Ondskan upp på biodukarna.

14.30 Göran Hägg, författare, litteraturvetare, retorikexpert, skribent i Aftonbladet med mera, berättar om sin bok Svenskhetens historia, som utkommer i dagarna.

15.00 Jan Arnald, författare, Artes-redaktör och recensent i Aftonbladet och Göteborgs-Posten, talar i skepnad av Arne Dahl, deckarpseudonymen som i år givit ut En midsommarnattsdröm.

15.30 Sigrid Kahle berättar om sina 75 år av resor i världen och litteraturen. Hon har just givit ut memoarboken Jag valde mitt liv.

16.00 Johan Hakelius, kolumnist i Aftonbladet, och Susanna Popova, dito i Svenska Dagbladet, talar om sin gemensamma bok Mallgrodor.

16.30 Mot dagens slut. En stunds eftertanke med Doktor Gormander, alias Gunnar Ohrlander.

...och i morgon:

Det preliminära fredagsprogrammet i Aftonbladets monter ser ut så här: 10.00 Johan Hakelius/Susanna Popova, 10.30 Rolf Alsing, 11.00 Staffan Heimerson, 11.30 Pelle Andersson, 12.00 Göran Hägg, 12.30 Jenny Tunedal, 13.00 Göran Greider, 13.30 Anders Paulrud, 14.00 Herman Lindqvist, 14.30 Jan Guillou, 15.00 Jan Arnald, 15.30 Anita Goldman, 16.00 Anders Westgårdh, 16.30 Gunnar Ohrlander.

...ring oss!

Under bokmässan, till och med söndag, nås vi på tel 070/676 24 48 (Håkan Jaensson) och 070/

525 21 99 (Pelle Andersson).

Chatta med författarna på bokmässan