Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Hoppets stjärna tänds. De vise männen på väg från Jordbro.

Doktor Gormanders Juloratorium 1

    Jul, tradition, tindrande barnaögon - och, givetvis, en FÖLJETONG som ska bära dig, käre läsare, genom helgens rödkålsstinna, kalv-

syltedallrande dagar. En doktor (Gormander) har skrivit. Ett avsnitt varje dag. Och vi börjar nu:

    Det är lite oklart hur det hela började. Men när snickaren Josef Gustavsson fick veta att hans hustru, Maria, var med barn och blivit bebådad av en ängel lär han ha utropat "Men i Jösse namn" och därefter tagit sig en funderare. Men Josef var cool - bland arbetskamraterna på bygget kallad daddy cool - och så kom det sig att den väntade sonens namn fastställdes till Jesus.

När hoppets stjärna tändes beslöt sig tre vise män för att resa till huvudstaden. En kungason, Jesus Gustavsson, var född och de vise männen, hemmahörande i Jordbro, anträdde den långa resan i en oreggad bil av märket Ford Escort eftersom det blivit avbrott på pendeln.

 

    Vid avfarten till Länna blev de varse en skylt, Baby Planet, och gjorde en kraftig inbromsning. Gåvorna?! De borde haft rökelse och myrra men på Coop Forum hade myrran tagit slut och nu trädde de in på Baby Planet. Expediten var ytterst vänlig men något avvaktande eftersom de tre männens fotsida rockar, helskägg och turbaner fick de andra kunderna att tänka på en del oroande händelser ute i världen.

Jesus är född, sa de vise männen.

Kul, sa expediten och log. Vi rekommenderar Brio kombi Sportline med reglerbart körhandtag, dubbel-ekrad med höj- och sänkbart chassi för 7 035 kronor. Vi levererar också korglås, justerbar teleskopskjutstång, termometer, kugghjulsbroms och naturligtvis off road- eller racingdäck.

Off road kan vara bra, sa de vise männen.

 

    Joggingvagn de lux från babyproffsen är vår tuffaste sittjogging men det finns också andra off road-vagnar som den exklusiva Y2K/2 med tätt sittande, dubbla framhjul, ergonomiskt ställbara handtag och handbroms. Eller varför inte en Toni som inte är en vanlig buggy utan mycket mer. Senaste tekniken för uppfällning och enkla pedalbromsar.

Knappast jogging, sa de vise männen.

I så fall kanske Urban Jungle, 5 795 kronor, med vridbara hjul eller Mountain Terrain, nu för 3 690. Här kan ni få en cover up för en tusenlapp, passar till paraplysulkys. Eller Safety bagnet, komplett med solskydd samt bältesmuffar. Och så förstås click & go.

 

    Så kom det sig att de tre vise männen fortsatte sin färd med gåvorna, en motoriserad innegunga, Graco, med sex hastigheter, en Mobile Mozart in motion med Tiny love samt en Sportline allt under det att hela världen höll andan.

I morgon: Änglarna sjunger

Doktor Gormander
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet