Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Ni har ju lovat att döda mig!

Kurt Vonnegut tänker stämma Pall Mall

    Jag höll nyligen ett föredrag i Cleveland. Jag känner mig så trygg där.

Den blocköverskridande, fullständigt harmoniska samverkan mellan de neokonservativa och den kristna högern har gjort denna stad så säker att

Clevelands borgmästare faktiskt är i färd med att avskeda poliser och brandmän. Det kan bara finnas ett enda ord för en stad som är så säker:

”Utopia”.

Så många amerikanska städer har nu blivit så utopiska att bara en fråga återstår att diskutera i nästa presidentval: Är Amerikas Förenta stater för

eller emot homosexuella äktenskap?

Jag ska avslöja några nyheter för er.

Nej, jag tänker inte ställa upp i presidentvalet, även om jag vet att en mening måste innehålla både ett subjekt och ett verb för att vara fullständig.

Inte heller tänker jag erkänna att jag har sex med barn. Jag tänker däremot säga följande: Min fru är avgjort den äldsta person jag någonsin legat med.

 

    Nu kommer nyheterna: Jag tänker stämma Brown and Williamson Company, företaget bakom cigarrettmärket Pall Mall, på en miljard dollar! Ända sedan jag var tolv år gammal har jag aldrig kedjerökt någonting annat än Pall Mall utan filter. Och i flera år nu har Brown and Williamson, på själva cigarrettpaketen, lovat att döda mig.

Men jag är nu åttioett och ett halvt!!!!

Tack så mycket, era svin. Det jag minst av allt önskade mig var att vara vid liv när de tre mäktigaste människorna på hela planeten hette Bush (buske), Dick (kuk) och Colon (tjocktarm).

 

Översättning: Tor Wennerberg

Tidigare publicerad i In These Times

www.inthesetimes.com

Kurt Vonnegut
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet