Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Fallet Fallaci

    Oriana Fallacis nya stridsskrift mot det islamiska maktövertagandet i Europa, La Forza della ragione, Förnuftets Kraft, tar vid där den förra och herostratiskt ryktbara bästsäljaren La Rabbia e l"Orgoglio, Vreden och Stoltheten, slutade.

Den farsot hon då varnade för har nu spritt sig som en löpeld från Buckingham Palace till Vladivostok, från Salerno till Stockholm och Paris och Europa är nu en islamisk koloni, Eurabia, där all makt är i händerna på dessa fanatiska självmordsbombare "som förökar sig som råttor".

Detta sensationella historiska maktskifte förs i bevis med otaliga exempel, ett av dem är vårt eget arma fosterland, där muslimernas totala kontroll över media och opinionsbildning gjort att inget förlag vågade ge ut den förra boken.

I Sverige, berättar Fallaci för sina miljontals läsare, räcker det att "mumla Allah Akhbar" för att få fullt medborgarskap och den mest illustre av de naturaliserade intellektuella är Ahmed Rami.

Troja brinner, ropar vår nutida Kassandra, genom röken från kättarbålet, där hon pinas av den nya Inkvisitionen för sin sanningslidelse likt fritänkaren Mastro Cecco för sju sekler sedan, en identifikation som löper genom hela boken och där angreppen på henne utgör bindande bevis på sanningen i hennes teser.

Att kalla USA för mänsklighetens fiende och lovprisa 11 september är inte bara en enkel biljett till berömmelse och rikedom i de eurabiska offentligheterna, utan en "dygd", medan den som kritiserar islam "kastas i fängelse".

    Nu är Fallaci inte ensam om detta öde, hennes olycksbröder och -systrar äro legio. Utan omsvep kallar hon sig "historierevisionist" och en av de åberopade medfångarna som försmäktar i den fria tankens fängelsehåla dit de förpassats av de samtidigt efterblivna och listiga skadedjuren, är Robert Faurisson, en annan Brigitte Bardot.

Den självsmekande martyrmetaforiken kulminerar i bokens sista kapitel, där hon själv, nu som Mastra Cecca, stolt bestiger det av antiglobalister, vänsterpolitiker, katolska kyrkan och intellektuella ynkryggar i maskopi med bin Ladin och Saddam Hussein uppförda bålet, dömd för brottet att ha sagt sanningen med hög röst.

    En av dessa sanningar är det min plikt att vidarebefordra, för den utgör en varning för några bland de många av oss som går i italienska semestertankar: "Om du sparkar en kines eller en eskimå eller en finländare på ballarna (nei genitali) för att han ropat obsceniteter efter dig på gatan, då händer dig ingenting, tvärtom ropar folk: "Underbart! Det gjorde du bra!". Men om du i exakt samma situation reagerar på exakt samma sätt mot en algerier, en marockan eller en nigerian eller en sudanes, blir du lynchad."

Alltså: om du är kines, eskimå eller från de tusen sjöarnas land - ser du Oriana Fallaci komma gående i Trastevere eller Florens uffizier på research-runda, så spring för livet.

Ragnar Strömberg
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet